Az utolsó hét nap

zaqrack Posted in Hétköznapok, Konyha
2

Ma reggel tudatosult bennünk, hogy már csak hét napot töltünk Shanghaiban (a hátralevő idő többi részében nyaralunk). A pakolás jól áll – bár eléggé helyszűkében vannak a bőröndjeink. Elég sok az egyéb elintéznivaló is – fogalmam sincs, ezt az egészet hogy intézném, ha még dolgoznom is kéne mellette (két hétig nem dolgozok épp…). A számítógépem pedig bedöglött, így most egyen osztozunk – ezért sincs aktív blogírás. Max otthonól bepótoljuk.

Na de lényeg a lényeg, a kedvenc helyeink mellett a kedvenc éttermeinket is végig kell látogatni. Pár kedvencet már kipipáltunk legutóbbi vendégeinkkel (Di Shui Dong, Xiaolongbao, Lapis Yun). Az alábbi a terv:

Nyaralás előtt:

  • Szerda: Ippudo, ebéd
  • Csütörtök: Szalagos sushi étterem, vacsora – ez a kakukktojás mert itt még nem voltunk, régi tartozás, Barni kérte
  • Péntek: Ebéd muszlim piac, vacsora City Garden
  • Szombat: Ayi utolsó ebédje

Nyaralás után:

  • Kedd: Rizsnélküli étterem vagy Xibei, ebédre. Amúgy reggeltől estig pakolunk, aznap mindennel késznek kell lenni.
  • Szerda: Guyi étterem, vacsorára, mert napközben a raktárba hordjuk az eladott dolgokat.
  • Csütörtök: Indiai ebédre. És egy nagy séta a városban, mert nem hiszem, hogy sok kedvünk lesz az üres lakásban csücsülni. A kulcsátadásra azért hazamegyünk, este pedig irány a reptér.

Trefas etlap

zaqrack Posted in Kínáról, Konyha
1

image

Angol felirat: Disznolapocka fuszeres soban.
Kinai felirat: Sos-csipos kiralykigyo.

Amugy kigyo 🙂

Nincs rizs étterem

Panda Posted in Konyha, Let's go restaurant!,Tags: , , ,
4

Korábban már jártunk itt egy alkalommal, de Ricsi volt csak velünk, így nem tudta az egész család élvezni az ebédet. Már akkor elhatároztuk, hogy még visszajövünk. Manka látogatása jó alkalomnak tünt, adva volt hát a dolog, hogy kipróbáltassuk vele is ezt a jellegzetes, északnyugat-kínai konyhát.

Az étlapból hosszas válogatás után sikerült választani végre. Ricsi már az étterembe vezető úton eleludt, így most ő hagyta ki az ebédet (később bepótolta persze!).
P1010528

More »

Szabad péntek, szabad szombat – hallal, rákkal

zaqrack Posted in Felfedezés, Konyha, Let's go restaurant!,Tags: , , , , ,
2

November közepéhez képest bővelkedek túlórában és szabadságban is, munka pedig nem volt annyira sok a múlt héten, így sikerült pénteket szabadságnak kivennem. Igazából a jómód már csütörtökön kezdődött, mert délelőtt elkísértem Andi a dokinénihez és utána ebédeltünk egyet kettesben az Ippudoban (Ricsi addig Ayival volt).

Utána persze a szokásos csütörtöki éjszakai műszakkal együtt simán összejött a napi 8 óra munka, de jót ettünk 🙂

IMG_9500

Na de vissza péntekhez – egész napra szabit vettem ki. Reggel együtt bevittük Barnit az oviba, majd egyből mentünk is tovább a belvárosba Andival, Ricsivel. Futottunk egy gyors kört Avocado Lady boltjában – jó pozícióból indultunk, a hasfájós-hányós időszak alatt a szokásosnál sokkal kevesebbet költöttünk kajára – a megspórolt összegből most dőzsöltünk és vettünk jó 70 deka sajtot, amilyeneket általában nem engedünk meg magunknak:  Gruyere-t, Brie-t, holland kecskesajtot. Nyami.

Utána két sarokkal arrébb mentünk a Xuhui Art Musem-ba, ahol Bence kiállításának tartották a megnyitóját, egész szép tömeg gyűlt össze.

IMG_9521

More »

Barni es a yam

zaqrack Posted in Konyha,Tags: ,
4

image

O kerte hogy vegyunk (neha meg szoktam enni az oviban) es ez legyen a kep cime.

Nem Ayi, Anya

zaqrack Posted in Konyha
5

image

Mar ilyen ugyes. 🙂

Harbini étterem

Panda Posted in Felfedezés, Konyha, Let's go restaurant!,Tags: , , , ,
4

Elterveztük, hogy minden hétvégén elmegyünk kipróbálni egy-egy éttermet. Az eheti választásunk egy észak-kelet kínai étteremre esett. A cél az volt, hogy nem túl puccos helyre menjünk. Van egy havi fix keretünk az éttermezésre, és mivel a hunan-i étterem a hónap elején drágább árkategóriába esett, ezért elhatároztuk, hogy megpróbáljuk 100-150 yuanból megoldani négyünkre az éttermezést. Szóval mától lesz egy ilyen kategóriánk is, azaz 100-150 yuanből enni, jóllakni étteremben. (ez olyan 3500-5000Ft, ha a két manót egy felnőttnek számoljuk úgy gondolom otthon fel lenne adva a lecke, ennyiből hárman hol lehet több fogással jóllakni. A tervek szerint havi 3x megyünk majd ilyen olcsóbb helyre és havi 1x az 1-2 kategóriával jobba. Csak a lakásunk 2km-es körzetében van még olyan 40-50 kipróbálásra váró étterem, szóval lehetőség van bőven. És ugye ne felejtsük el, hogy nem csak abszolútértékben, de az otthoni (otthon megszokott jellegű) étkezéshez képest relatív viszonylatban is olcsó étterembe járni: 20 deka sajt + 15 deka sonka + 25dkg kenyér + kis zöldség = 75Y… mondjuk pl mi nem eszünk sonkát, a kenyeret magunknak sütjük sajttal meg sprólunk, de szemléltetésnel gondolom azért szemléletes volt 🙂

Az utcánk másik végén hosszasan sorakoznak egymás után az éttermek és masszázsszalonok/kupik. Van egy hátsó sor is, ahol szintén többnyire éttermek sorakoznak, ezek kicsit olcsóbbnak, lepukkantabbnak tünnek, cserébe többségük tele van, nagyobb bizalmat sugallva az utcáról érkezőknek, hiszen ha sokan ülnek bennt, valószínü nem lehet rossz a kaja.

Most Peti választott éttermet, legközelebb én fogok. Választása egy északkelet-kínai ételeket kínáló helyre esett.

More »

Éttermezések

Panda Posted in Hétköznapok, Konyha,Tags: , , ,
1

Két héttel ezelőtti, halpiaci kalandjaink után, meglátogattuk kedvenc japán tésztalevesesünk, az IPPUDO szomszédját, a Guyi hunani éttermet. Rá volt készülve már a pocakunk a kínai kajára, mert ugye most az Ayi csak vasárnaponként jön.

(Ugye olyan nem nagyon van, hogy “kínai” kaja. Tartományonként, területenként nagyon mások az ételek. Nekem egyik kedvenvem a hunani konyha, aminek savanykás-csípős ízei egészen jellegzetesek. A legismertebb hunani étel a kétféle csípős paprikával készült félbevágott halfej – egyszer ettem, nagyon ízletes, hiába halfejből készül… :))

More »

Vacsi

zaqrack Posted in Konyha
3

image

Vonatvadászat esőben

zaqrack Posted in Felfedezés, Konyha,Tags: , , ,
2

Ma délután vendégeink voltak, ketten Magyarországról közvetlenül, Ildi és Szilárd, valamint Kata Ningbo közvetítésével. Két hetes Kína-körútra készülnek (mi meg irigykedünk) és pár cuccot nálunk hagytak megőrzésre.

Ha már itt voltak, segítettem nekik vonatjegyet venni, és mivel Szilárd bevallottan vasútmániás, így felajánlottam, hogy kiviszem a maglev pályája mellé maglevet fényképezni.

Így is tettünk, délután ötkor bicajra pattantunk és elinduiltunk. A korábbi bicajozásokból már ismertem a környéket – egy órán belül el is jutottunk a hídra, ahol már egész gyorsan megy a szerelvény és jól is lehet fotózni.  Készült is róla videó, ráadásul nem is akármilyen, mert valamiért mindkét irányból egyszerre jöttek, ami ezen a helyen elvileg nem lehetséges (az egyik valószínüleg a garázsba ment) én ezt még nem videóztam le.

Aztán elkezdett cseperegni az eső, gondoltuk várunk még egyet, úgyse ússzuk meg a megázást, ha meg eltekertünk eddig, használjuk ki az alkalmat.

More »