Fogynak az elintéznivalók

zaqrack Posted in Előkészületek,Tags: ,
Comments Off on Fogynak az elintéznivalók

Itt van a kezemben három darab 90 napos tartózkodást engedélyező vízum. Egy gonddal kevesebb, legalább nem kell ezzel az adminisztrációval bajlódni az elején. (amúgy ez még 2x hosszabbítható 1-1 hónappal, utána el kell hagyni az országot és visszatérni. Egyszeri belépésre jogosító vízumot kértem, mert a hosszabbítással a többszöri belépés joga elveszik, és a 2 hosszabbítás még mindig sokkal olcsóbb, mint egy út Hongkongba hármunknak és egy vízum újraigénylés)

Ezen kívül az alábbiak vannak a listámon a személyes ügyek közül, a céges dolgokra itt most nem térnék ki:

More »

Cégbejegyzés

zaqrack Posted in Munka,Tags: ,
Comments Off on Cégbejegyzés

Ennyi dokumentumot kell kitölteni és benyújtani (többségét természetesen külön-külön állami szervekhez) ahhoz,  hogy ELINDULJON egy cégregisztráció Kínában.

WOFE registration requirements

Szerintem ez csak azért van, hogy néha értékelje az ember az egyszerű és áttekinthető magyarországi bürökráciát 🙂

Repjegy-mizéria

zaqrack Posted in Előkészületek,Tags: ,
1

Ma is tanultam valamit: nemzetközi légiforgalomban a csecsemők nem repülhetnek e-tickettel, papíralapú jegyet kell nekik kibocsájtani.Gyerekcsempészet és egyebek megelőzése ellen, teljesen jogos amúgy…

Na most az a szitu, hogy az www.expedia.com-on rendeltük meg a repjegyeket, ami tudvalevőleg az USA-ban levő cég. Még a rendelés napján tájékoztattak e-mailben, hogy az infant ticket papíron kerül kiállításra, és UPS futárral küldik majd a rendeléskor megadott számlázási címre.

Felhívtam gyorsan a customer supportot, és visszaigazoltattam, hogy a cím stimmel-e, valamint hogy kiküldik-e nem USA címre is a jegyet.És igen, kiküldik. Wow.

Tehát egy kínai légitársaság jegyét, ami nekünk 38 dollárba került (hiszen bababjegy) jelenleg az USA-ban nyomtatják ki, és nagyságrendileg 100 dollár költségen (amit természetesen nem nekem kell fizetni) elküldik házhoz. Hatékonynak nem mondanám a folyamatot, de ha ezt tényleg zökkenőmentesen végigcsinálja az Expedia, megfelelően kommunikálva a folyamatot nekem, a vásárlónak (mint eddig tették) akkor le a kalappal előttük.

Ettől függetlenül legközelebb inkább besétálok az irodába itt Budapesten és megveszem az infant jegyet külön – mindenkinek egyszerűbb 🙂

2011 Március 4.

zaqrack Posted in Előkészületek,Tags:
Comments Off on 2011 Március 4.

útvonal: Budapest – Peking – Shanghai

70kg poggyász, 20kg kézicsomag, egy babakocsi és mi hárman.

érkezés: 2011 március 5. 10:35am

utána 14 napig itt, aztán meg -remélhetőleg- álmaink lakásában.

Kalandra fel!

Közelednek a konkrétumok…

zaqrack Posted in Előkészületek,Tags: , ,
Comments Off on Közelednek a konkrétumok…

Ha minden igaz, holnap meglesz A DÁTUM és kezünkben a repülőjegy (már amennyire egy e-ticket kézbefogható). Nagyságrendileg még három hetet leszünk itthon.

Utána 14 nap szálloda, közben megkeressük álmaink lakását. Van egy elég erős versenyző, 15%-kal a tervezett költséglimit alatt, sohase lakott négy szobás lakás, berendezett babaszobával, sütővel a konyhában és biciklivel a bérletbe foglalva. Lehet drukkolni, hogy ne vigyék el és a környék is tetsszen majd!

A héten írok majd a költözés előtti és költözés utáni listába foglalt teendőkről.