Kisütött a nap!

zaqrack Posted in Berendezkedés,Tags: , , ,
4

Ma végre nagyon szép idő lett megint, ezért én is úgy alakítottam a napot, hogy délelőtt együtt le tudjunk menni a parkba picit játszani és ismerkedni a hellyel. Barni persze nagyon élvezte a dolgot, beszéljenek a képek!

Ami nagyon furcsa még az otthoni megszokott dolgokhoz képest, az az, hogy hétköznap Andi főz. De nagyon ügyes, ma finom szójaszószos csirke volt, brokkolival és zellerszárral. Ügyes nagyon, finom volt! Holnapra vettem friss rákot (de a még mozgó rákokat nem mertem megvenni) és tőkehalat (filézett). Kíváncsi vagyok ebből mit süt ki! 🙂

More »

Apró bosszantó és pozitív dolgok #1

zaqrack Posted in Berendezkedés,Tags: , ,
7

Az élet itt sem fenékig tejfel. Új sorozatunkban sorra kiírjuk magunkból azokat a dolgokat, amiken bosszankodunk.Kezdjük a legfrissebbel. Közösen írunk, nincsenek személyhez kötve a sorok:

 1. Andi épp vasalt, amikor látta,  hogy egy ingemen nagy sárga folt van. Kérdezte mit koszoltam össze – nem tudtam. Aztán amikor a harmadik ingemen is egy nagy sárga folt volt akkor jöttünk rá, hogy a hő hatására a vasalódeszka kiereszti a színt, ami aztán rárakódik az ingre. Reméljük kijön. ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ!!!
 2. Barnabás ahányszor böfög vagy csuklik, egekbe szökik a pulzusunk és figyelünk, nehogy hányjon. ÁÁÁÁÁÁÁÁ!!!
 3. Vettem kínai kolbászt, gondoltam megkóstolom ezt is. ÉDES, nagyon, nem kicsit. ÁÁÁÁÁÁ!!!
 4. A legolcsóbb sajt (trappista ekvivalens) 3500Ft/kg. ÁÁÁÁÁÁÁÁ!!!
 5. Sehol nincs merülős botmixer, csak klasszikus fix poharas. Vagy csak én járok rossz helyeken. ÁÁÁÁÁÁÁ!!!!
 6. Nincs normális kávé sem. ÁÁÁÁÁÁ!!!! Olcsó és finom a legtöbb gyümölcs, kivéve az almát. Drága (500Ft/kg-tól indul) és íztelen. ÁÁÁÁÁ!!!!
 7. Nem lehet vizet inni a csapból. ÁÁÁÁÁÁ!!!!
 8. Gyalog minden messze van és bár a taxi relatív olcsó, azért mégis luxus. A busz sem visz el mindenhova. Szóval bicaj nélkül az ember bezárva érzi magát. ÁÁÁÁÁ!!
 9. Vettem egy wifi routert 6500Ft-ért, erre itthon megláttam a neten ugyanazt 3500-ért. ÁÁÁÁÁ!!!! (Mondjuk otthon ugyanez 8000Ft, szóval nem akkora baj, de akkor is!
 10. Normális fűszereket sem kapni, csak a METRO-ban, negyed kilós kiszerelésben!!!! ÁÁÁÁÁ!!!

És akkor a pozitívumok, hogy ne tűnjünk nyafogósnak:

 1. A mangó 350Ft/kg és valami hihetetlenül finom! Licsi 500-ért, friss!
 2. Zöldségek… Egy nagy csokor, kb 1kg angolzeller 100Ft. Egy óriás maroknyi zöldkoriander 60Ft. A padlizsán 300Ft/kg és összehasonlíthatatlan az íze. És még nem is jártunk a piacon!
 3. Virágok. Egy cserepes orchidea alku nélkül 1000Ft.
 4. Parkok. A városnak ezen a részén rengeteg van és gyönyörűen karban vannak tartva.
 5. Emberek. Mindenki kedves és mosolyog, főleg Barnabásra. Egész más hangulatú így sétálni az utcán…
 6. Utcai kaja. Bármelyik sarkon jóllakok pár forintból, frissensült kajával és hetekig lehet úgy intézni, hogy minden nap valami mást egyek.
 7. Éttermek. Mindenhol, finom, olcsó, friss, nyüzsgő, változatos, érdekes alapanyagok és ízek. Csak sajnos az elmúlt két hétben hanyagolni kellett…
 8. Nyitvatartás. Hétköznap, hétvégén, éjjel, nappal. Bármikor kapok bármit.
 9. Nappali. Tágas, kényelmes, világos és a lakás többi részével ellentétben meleg. Igazi otthon.
 10. Gáztűzhely. Össze nem lehet hasonlítani a gáz teljesítményét az otthonival. A legisebb lángon 2 perc alatt felforr 2l víz. így sokkal könyebb egészségeset és finomat főzni.