Kimcsi

zaqrack Posted in Nyeled vagy mered?,Tags: , , , , ,
2

Korea nemzeti ételével már otthon is szoros kapcsolatot ápoltam, mindig örömmel falatoztam a közeli koreai-kínai étteremben, és egyszer otthon is megpróbálkoztam a kimcsikészítéssel – gyakorlatilag káposztát kell zárni fűszerekkel egy üvegbe és várni, hogy -ne szépítsük- megrohadjon.

Utóbbi tevékenységről le lettem tiltva, a napokon át a lakásban szállongó penetráns rohadt káposztaszag miatt – pedig amúgy nem volt rossz az eredmény.

Koreában ahány háztartás, annyiféle kimcsirecept. Szerencsére itt Kínában is elterjedt, a környékünkön főleg, mert sok japán és koreai család lakik errefelé. Szóval még talán az egyik első boltbalátogatásunk során vettem egy csomaggal a többféle közül, ami a polcon volt – ezt pont Mat Kimchi-nek hívták, igazi koreai gyártótól származott.

Beraktam szépen a hűtő ajtajába a kis csomagot, aztán el is feldkezdtem róla pár hétig, mint annyi minden másról, ami a hűtő ajtajába kerül…

More »