Protected: Barnabás videó március / 2

zaqrack Posted in Család
Enter your password to view comments.

This content is password protected. To view it please enter your password below:

Repülőjegy ajánlatunk

zaqrack Posted in Felfedezés
1

Május második felében, június első felében Aeroflot Moszkván át 141000Ft/fő

június elején, szeptemberben, októberben British Airways Londonon át 148000Ft/fő

 

Ami rosszabb, mint a köpködés

zaqrack Posted in Kínáról,Tags: ,
6

Legalábbis szerintem…

Van egy friss kolléga a cégnél, egészen ügyes, talpraesett lány, annak ellenére, hogy nagyon kínai – azaz nem nagyon vannak önálló gondolatai – tehát ha kérdezet valamit, szó szerint visszamondja amit olvasott róla a könyvben, de az értelmezéssel már vannak problémák… Ja és ő az egyetlen aki bepróbálkozott az asztalon alvással munkaidőben – biztosíthatok mindenkit, hogy erről rövid úton le fog szokni.

Nem gond, ez mind majd idővel javulni fog, teszek róla meg őt nem is olyan munkakörbe vettem fel, ahol ez nagy gondot okozna.

Ellenben most megfázott. Nem nagyon, picit, tehát bejár dolgozni…

…de nem fúj orrot. Szörcsög. Most volt egy órás tréningünk, és a végére már konkrétan rosszul voltam a folyamatos szörcsögéstől.

Egészen őszinte leszek: felőlem inkább köpködjön a földre. Ennél még az is jobb.

 

Az Ayi mostanság

Panda Posted in Gondolatok, Kínáról,Tags: , ,
6

Miota visszajöttünk, az Ayi “kényeztet”. 🙂 Már nem a mindent a fenekem alá tesz kategoriában, de sokkal figyelmesebb, és alaposabb.

Példának okáért, mindig én mentem ki az erkélyre a mosogépből beszedni a ruhákat, és aztán kiteregetni, és esetleg nagy ritkán, mikor el kellett mennem, kértem meg, hogy teregessen majd ki. Valahogy ezt a dolgot nem szívesen bízom másra, még családtagokra sem…  Most már rögtön “rámripakodik” ha kinyitom az erkélyajtot, és mennék ki, hogy majd ő, majd ő, én ne fáradjak. Teregetni is segít.

Sosem húzta még át az ágyneműnket, persze nem is kértem. Ez megint egy olyan dolog, amit szerintem az ember maga csinál, akkor is ha van bejárónője. Tegnap jajgatott, hogy ne hajolgassak, majd ő betűri a matrac alá a lepedőt, meg felhúzza a huzatokat. (Szegény nem lehet túl gyakorlott ilyen téren, mert kb. háromszor annyi időbe telt neki, mint nekem szokott, de nem lehetett kivenni a kezéből a munkát. )

Az Azi védelmére szóljon, hogy a paplanunk 200×200 centi, az Ayi pedig maximum 150 🙂

Vagy például némrég amikor megérkezett, még nem fejeztük be a reggelit, ezért nem tudtam elmosogatni, ő meg főzött aznapra, és tudom, nem szereti ha ott ugrálok a lába alatt – így csak összeszedtem egy tálcára a mosatlant, hogy majd később megcsinálom. Na, ebből se lett semmi, mert mire mentem volna, már elmosogatott, holott sose mosogat, csak azokat az edényeket, amikben főz.

Áldott állapotom miatt tehát az Ayi még inkább segít, pedig így is meg voltam vele elégedve. Körülbelül kétszerháromszor annyi munkát végez el, miota visszajöttünk, és megnőtt a hasam. 🙂 Aranyos!

Ma Barni Legoját nem hagyta a dobozba elpakolni, lelkesen segített, nehogy már én emeljem meg a kezem! 🙂

De nem csak az Ayi, mindenki ilyen… Múlt héten elszaladtam a gyöngypiacra (igen, igazgyöngy! persze tenyésztett. ), mert rendeltem (már megint 🙂) pár dolgot. Mindig egy barátnőmmel megyek, de ő most nem ért rá. Mikor meglátott az eladólány, kérdezte hogy hol a barátnőm. Mondom, most egyedül jöttem. Kikerekedett a mandulavágású szeme, és meredten nézett rám. Egyedül? De hát az nem biztonságos!!! Kikerekedett az én szemem is. Hogyhogy nem biztonságos?? Miféle veszélyek leselkedhetnek rám egy piacon??? Erre jajgatni kezdett, hogy ez bizony nem jó így, és hogy hogy mertem egyedül eljönni, ekkora hassal, és különben is!

 No igen – itt terhes nők csak karon fogva vezetve mennek az utcára, és azt is csak vasárnaponként, napsütéses időben 🙂

Gombatál

zaqrack Posted in Konyha,Tags:
1

Egy újabb apróság ami miatt jó itt lenni.

Otthon lemegy az ember a piacra ha gombát akar és van csiperke. Pont. Esetleg van néha laska, vagy barna csiperke ami amúgy ugyanolyan ízű, mint a fehér. Jó, persze szezonban jobb helyeken ott az isteni erdei gomba, de az más kategória.

Itt meg ez a standard gombaválaszték:

gombatál

Egyikért se kell rohangálni, minden piacon kapható az összes – általában egységáron, ami nem olcsó, pláne helyi viszonylatban – kb. 700-1000Ft/kg.

Azért mi majdnem minden héten veszünk. Kedvencem a nagy tönk – kisebb a nedvességtartalma mint az átlag gombának, nagyon finom pl. szeletekben rántva!

A laska olyan mint otthon csak frisebb, a shiitake (illatos) gomba meg nagyon ízes – magában nem is jó, párosítani kell hússal vagy zöldséggel – jó az amúgy nagyon hiányzó erdei gombák pótlására.

Barni nagy gombarajongó, két profára tolja, de az emésztésével még vannak gondjai, a  fonalgombát általában így egyben viszontláthatjuk egy nap múlva 🙂

 

Egy apró félreértés

zaqrack Posted in Család,Tags: , ,
4

Figyelem, ez a bejegyzés nem igazán szalonképes (mondhatni trágár) tartalommal tűzdelt. Csak az kattintson tovább, aki nem fog emiatt reklamálni.

Az egész ezzel kezdődött:

Barni mesterműve

Barni építette, nekem nagyon tetszett. Meg is kérdeztem mi ez.

More »

Teszt

zaqrack Posted in Előkészületek,Tags:
11

Nanézzük ez működik-e…

Kínai akciózás

zaqrack Posted in Hétköznapok,Tags:
4

image

Vettem egy doboz tojást és itt nem úgy megy ám, hogy 20 százalék kedvezményt adnak, hanem normál ár marad de kapok ajándékba két extra tojást ilyen cuki kis tartóban ni.
Jó a vevőnek mert az ajándékot többre értékeik mint a kedvezményt és jó a kereskedőnek mert könnyebb elsózni a lehet nem túl friss készletet…

Ez amúgy tipikus eljárás, a lejátszó időhöz közelítő joghurtokat is hozzá szoktak pl.kötni a tejesdobozokhoz.

Baba-Mama klub nálunk

zaqrack Posted in Család,Tags: ,
3

Ma nálunk volt a Baba-Mama klub – rekordlétszámot sikerült összehozni:

  • 10 anyuka
  • 14 gyerkőc
  • 3 pocaklakó
ez a helyi magyar lakosság jelentős részének számít.

+ volt még úgy 80 fánk, 35 croissant, és én is úgy intéztem, hogy itthon tudjak lenni 🙂

Elfértünk és még a lakás is egyben maradt. Barni is meglepően jól viselte a nagy társaságot.

autóznak a fiúk

madjnem mind elfogyott 🙂

 

Barnabás 2012 Februárban

zaqrack Posted in Család,Tags: ,
3

Nem, nem lett elfelejtve. Csak időm nincs rá és ki kell találnom egy új módszert a feltöltésre, mert a régivel gondok vannak.

https://plus.google.com/photos/103956953075964037256/albums/5721430987260055681?authkey=CKzHs-S-nMTuTg