Az első dolog, ami azt jelzi: túl régóta élünk Kínában…

Panda Posted in Hétköznapok, Konyha,Tags: , ,
3

Holnap szülésfelkészítő orára megyünk a korházba. Barnit “leadjuk” erre az időre a barátainknak, akiknek már mi is vigyáztunk a csemetéjükre. Az ora után még elmegyünk ebédelni is egyet csak kettesben. Valoszínű ez lesz egy ideig az utolso ilyen alkalmunk. 🙂

És mivel holnap nem a megszokott program van, azaz hogy ébredés után irány a piac, mindezt ma intéztük el, a délutáni alvást követen. Vettünk hirtelen felindulásbol 2 cső kukoricát is, esti nasinak jo lesz alapon. Ez is egy olyan dolog amit csak otthon érdemes enni, mert a kínaiak cukrozva, édesen eszik a kukoricát (és igen, a popcornt is)

Meg is főztem. Nem tudom ki hogy van vele, de én a  főtt kukoricát én sosan szeretem, ezért aztán jol megszortam fogyasztás előtt. Nagyon finom kukorica volt, zsenge és édes. Annyira édes, hogy mikor egy picit jobban megsoztam, akkor jöttem csak rá, hogy nem a sot vettem elő a szekrényből, hanem bőszen cukrozom a szerencsétlen kukoricát. A legszebb az egészben, hogy Peti is követte példámat, de neki se tűnt fel picit se, mindaddig, amíg nem kezdtem el szakadni a nevetéstől és a megdöbbenéstől. 😀

Időjárás

zaqrack Posted in Hétköznapok,Tags:
3

Én nem tudom mi történt… Március közepe táján az átlagos időjárás Shanghaiban 7-15fok. Ezt úgy kell érteni, hogy nincs hidegebb még este sem, mint 7 fok, nappal átlagosan 15 fok van – de előfordul nem is ritkán, hogy 18-20 fokot is mérnék.

Idén pedig hetek óta csak 3-10 fok van, vagy még hidegebb. Esténként lehűl, és nappal sincs az a kifejezett meleg. Ráadásul talán egy hete ma sütött ki először a nap pár órára. És a következő hétre se mondanak jobbat, sőt, esténként állítolag akár 0 fokig is lehűlhet az idő. Remélem hamarosan azért rendeződik a helyzet, különben úgy járunk, hogy idén csak két évszak lesz: tél és nyár.

Jövő hét közepére megint nagyobb esőket mondanak – ez jelen esetben azért jó hír, mert ez ilyenkor általában a melegebb levegőt hozza – estére 5, nappalra 10 fokot jósolnak – de ez még mindig kevesebb, mint a megszokott.

Szóval jöhetne már a tavasz…

Kapcsolódó hír: a februári villanyszámla 950Y volt (33000Ft). OK, ebben benne van a lakás fűtése is légkondival, 21-22 fokra.  De tekintve, hogy csak 9-én érkeztünk haza, ez kb 3 heti mennyiség mindössze.

1 kWh áram mifelénk nappal 22Ft, este 12. Nem akarok belegondolni, otthoni árakon mennyibe kerülne a légkondis fűtés – persze otthon nincs is egész falnyi üvegfelület a szobán, meg fél centis rés a bezárt ablakok mellett… Arról nem is beszélve, hogy a fürfdőszobában csak este fűtünk be (két fala az utcára “nyílik”, így ott nappal meglátszik a leheletem.