Hangzhou 1. nap

zaqrack Posted in Utazás,Tags: , ,
4

A nyaralás eseményeit napokra bontva, azaz hat folytatásban fogjuk leközölni. 3 nap Hangzhou, 3 nap Moganshan. Mindegyik bejegyzéshez 1-1 galériát csatolunk. Íme az első. Andi az alap krónikás, Peti a kódexmásoló és színesítő. Hosszabb megjegyzéseket dőlt betűvel szurkálok bele.

Reggel 8:20-kor felpattantunk a lakóparki buszra, hogy időben odaérjünk a Hongqiao vasútállomásra. Ricsi a metrózás elején még kicsit nyugtalan volt, aztán viszonylag hamar elaludt és még a kötelező átszállás se ébresztette fel (végig a kettes vonalon mentünk, de nem minden szerelvény megy ki a pályaudvarig). Bő egy óra alatt ki is értünk a pályaudvarra.

A vonatra felszállva elfoglatuk helyeinket, majd végszóra Ricsi hatalmasat rottyantott. És csak rottyantott és pukkogott és rottyantott hosszú másodpercekig. A hordozóból kiemelve nyakig szaros volt, így Manka nagyi segítséségvel felderítettük a vonaton levő pelenkázót – szerencse, hogy nagy és tiszta vécék vannak a vonaton, lehatjható pelenkázóasztallal. Az út további része eseménytelenül és nyugodtan telt, 200-300km/h-val robogtunk át Shanghai külvárosain, időközben még etettem is egyet. Barni élvezte Manka nagyi társaságát végig. Hangzhouban a pályaudvaron könnyen fogtunk taxit, csak 10 percet kellett sorbaállni. Elirányítottuk a szálloda felé, ami a belvárostól és a fő látványosságoktól kb. 5-6km-re északra volt.

More »