Új vízumszabályok

zaqrack Posted in Kínáról,Tags: , ,
6

Változtak a vízumszabályok, sajnos nem előnyükre.

2012 augusztus 1-től turistavízum igényléséhez kötelező csatolni az alábbiakat:

  • repülőjegy másolata
  • szállásfoglalás másolata
  • MEGHÍVÓLEVÉL

A meghívólevél jöhet hivatalos kínai turisztikai szervtől, utazási irodától, állami hivataltól, cégtől, intézménytől vagy magánszemélytől. Ha magánszemélytől jön, a meghívó  útelevelének és tartózkodási engedélyének a másolata is csatolandó.

Tehát bárki jönne látogatni és már megvan a repjegye, az szóljon és küldöm a szükséges papírokat. Szállásfoglalás szerintem áthidalható azzal, ha beleírom a meghívólevélbe, hogy nálunk lakhat a vendég (Dórinak így írtuk, most teszteljük…), de ha nem, rengeteg szállásfoglalós oldal van ahol ingyen foglalható a hely és pár héten belül szintén ingyen lemondható a foglalás.

Felfedezések IV. – Xinchang

zaqrack Posted in Felfedezés,Tags: , , , ,
4

Épp kirándulási lehetőségek után kutattam a hamarosan érkező vendégek számára, amikor rátaláltam, hogy van egy vÍziváros Pudongon. Nohát, ennek nagyon megörültem, bár víziváros van Shanghai határán belül pár, de a folyó másik oldalán és elég rosszak velük a tapasztalataink. Ez a képek alapján érdekesnek tűnt és elég kieső helyen van, még csak most építik az arra járó 16-os metrót, így valószínüleg nem is várhatók tömegek. 30 kilométerre van tőlünk, tehát ideális célpont egy bicajtúrának – amire sort is kerítettem most hétvégén.

IMG_8140_stitch

More »