szunya

zaqrack Posted in Hétköznapok,Tags: , ,
1

image

a lanyok bealudtak a metron…

Napi rejtély

zaqrack Posted in Gondolatok, Hétköznapok
2

Kijöttem Mama elé a reptérre, hogy ne egyedül kelljen megküzenie a taxisokkal. Mivel övé a mai utolsó leszálló gép, elég későn érkezik, éjfél előtt pár perccel – ilyenkor már se a maglev, se a reptéri buszok nem járnak. A metro is alig, az utolsó ami kimegy a reptérig, este 10-kor indul tőlünk nem messziről. Ezt választottam, mert taxizni nem akartam csak a saját kényelmemért, két órát elücsörgök a reptéren, legalább olvasgatok/dolgozom közben.

A metrómegállóban ahogy vártam az utolsó szerelvényt már feltűnt egy érdekes pár: egy 30 év körüli nőci mankóval, és egy 2-3 év körüli kisgyerek – akin deréktól lefele semmi ruha nem volt, még cipő sem, jó fekete is volt a lába) A pucér gyerekseggek látványát megszoktam, de azért ehhez mégis kissé hideg van már (15 fok este) Elsőre azt gondoltam a koldusmaffia újabb undorító ötlete lehet ez, hogy ne adjunk ruhát a gyerekre, úgy biztos nagyobb lesz az együttérzés.

Tudni kell, hogy Shanghaiban alig vannak koldusok. A rendőrség és a chengguan tesz róla, hogy ne legyenek. Nem akarom tudni, hova viszik őket. Azonban pár főbb ponton mindig van koldus – és őket senki nem bántja vagy tessékeli arrébb. Ők jó eséllyel a koldusmaffia emberei. Meglepően egy kaptafára “készülnek”, koszos ruhás öreg néni vagy bácsi, de legtöbbször egy testileg megcsonkított személy, legyen az vakság, vagy megégett/levágott kéz/láb, aki énekel vagy zenél, és hozzá egy kísérő aki szedi a pénzt. Nagyon koldusnak néznek ki (ezt nem tudom jobban megfogalmazni), és nagyon szembetűnően minden pillanatban a munkával, azaz a koldulással foglalkoznak.

More »