Ayihelyzet

Panda Posted in Hétköznapok,Tags: , , ,
3

Ugye volt a három jelöltünk, akikről még régebben írtunk. Na, végül egyik sem nyert helyet magának nálunk sem és a szomszédban sem, mert akit kiválasztottunk, ő elég hangos volt, no meg kissé talán túl közvetlen is, nem nagyon érdekelte, hogy nem értem mit mond/kérdez, ő csak mondta a magáét, mert mindig kicsit túlmagyarázott mindent. Végül Jane, a szomszéd, talált egy lányt szintén Sichuan tartományból (az előző Ayink, Xiao is innen jött és oda költözött vissza mikor elment tőlünk – amúgy nem ez a tipikus Ayilelőhely Shanghaiban, hanem a közeli Anhui tartomány).

Gondoltuk, kipróbáljuk milyen, aztán majd eldöntjük, hogy a “Hangos” Ayi, vagy a sichuani a befutó. Konkrétan egy óra kellett a döntéshez, mert szuper volt az új lány, na és nem beszélt sokat, ami a másikról nem mondható el. De gondoltuk, legyen még egy főző teszt, megkértük hogy főzzön valamit és az alapján döntsünk.

Bár gyakorlatilag eldöntöttük már az első találkozásnál, a főzős nap után végleg elhatároztuk -és ez az elhatározás napról napra egyre csak erősödik-, hogy nem engedjük elmenni ezt az Ayit. Későbbiekben Yue, ugyanis így hívják. 🙂

More »

Légszennyezettség

zaqrack Posted in Gyorshír,Tags: ,
3

Mostantól valós időben (óránkénti frissítés) láthatóak a helyi légszennyezettségi adatok itt jobb oldalt a blogon, az amerikai követség által mért adatok alapján. Az értékelés a PM2.5-ös szálló por alapján történik – ez a legveszélyesebb az egészségre. Mivel Budapesten ezt nem mérik, csak a PM10-et, így max ezzel lehet összehasonlítani. Azért ezt hozzátenném:

 Az Egészségügyi Világszervezet nem ad meg határértéket a közlekedésből (elsősorban a dízelüzemű járművekből) származó részecskék koncentrációjára, mivel álláspontja szerint nem létezik olyan alacsony koncentráció, amely biztosan nem károsítja az egészséget.

És igen, elkészült a decemberi videó is, csak feltölteni nem tudjuk mert épp szigorított internethasználat van és akadozik a VPN. Még próbálkozunk…