Ovis újévi ünneplés

Panda Posted in Család,Tags: , ,
10

Beköszöntött a kínai újév tegnap, és ennek alkalmából pénteken családilag meghívást kaptunk Barni ovijába ünnepelni. Reggel szép nyugiban összekészültünk, majd taxiba ültünk és elmentünk az oviba.

A teremben már várt minket Hanna és Jessie, valamint pár kínai népviseletbe öltözött gyerek és a szüleik. Kérdeztem Barnit, hogy “Tejfi” itt van-e? Mondta, hogy nincs. (Tejfi emlegetve volt az elmúlt napokban, mikor kérdeztem Barnit, hogy hívják a gyerekeket az oviban. Elkezdte sorolni: Xiao ke, Xiao le, Kokomi, Fatima, Magie, Suoma, Justin, Jasmine, Sammy, Tejfi… na erre felkaptam a fejem. Tejfi??? Aztán nem derült ki, hogy ki a Tejfi, mert nem mondta el, de kikövetkeztettem, hogy az egyetlen hasonló hangzású név a Terry lehet.. 😀 Cuki nem? )

Szép lassan aztán beszivárgott mindenki, és elkezdődött a napi rutin, szülőkkel spékelve: elsőként a “snack time”. Kaptak kekszet és almalevet, Hanna mondta Barninak, hogy egyen és hogy a keksz “yummy!”, kóstolja meg. Mindeközben Ricsinek is eljött a kaja ideje, meg is kapta a neki járó pépesített almát amit majdnem mind el is fogyasztott. Barninak nem kellett a kaja, mondta is nekünk, hogy “Anya, én nem kérek yummy-t!” Láthatóan meg volt zavarodva attól, hogy mi ez a tömeg az oviban, mi miért vagyunk ott, kezdett lekókadni a kis szája és egyre azt hajtogatta, hogy ő álmos és aludni szeretne. 🙂

IMAG0165

More »