Hazaút előtt

zaqrack Posted in Család,Tags: ,
2

A harmadik hazalátogatásunk jön, mióta itt élünk. Egy szempontból különleges, mert az első, ami nyáron lesz. Három éve nem voltunk otthon nyáron, és nagyon várjuk már az ottlétet – persze ugyanakkor kényelmetlen és kellemetlen is a dolog, hiszen az kiköltözéskori három bőröndhöz képest már egy teljesen és kényelmesen berendezett lakásunk van itt Shanghaiban, otthon pedig nincs fix helyünk, és a dolgaink is dobozokban – így nem lesz könnyű ilyen téren, az biztos.

De a készülődés a hazaútra már teljesen rutinszerűen megy. Fél óra alatt összedobtunk egy teljeskörű listát szép részletes listát a bepakolandókról és pár  óra alatt sikerült is a dolgok nagy részét berakni a bőröndökbe. Jóval kevesebb dolgot viszünk magunkkal, mint korábban, de ugye nyár révén se karácsonyra, se a hideg időre nem kell készülnünk.  És kicsit most akként is készülünk, hogy ne kelljen mindent oda-vissza megfuvaroztatni: pár dolgot inkább vissza se hozunk, vagy szállítás helyett veszünk otthon.

Shanghai amúgy mintha itt akarna minket marasztalni… Egyrészt a kevünkben jár, már hetek óta az ilyenkor szokásosnál sokkal hűvősebb, kellemesebb idő van – éjjel-nappal 23-26 fok – igaz, sok esővel. Másrészt Ricsi lázas volt a hét elején, majd én jöttem egy elég csúnya megfázással, most pedig, mire én viszonylag rendbejöttem, Andi… de úgy néz ki hétfőre mindannyian rendbe jövünk, vagy legalábbis repülésképes állaptora hozzunk magunkat.

More »

ilyen sincs otthon

zaqrack Posted in Gyorshír
2

sorbanallunk ebedhez… a mienk a 152…

image

de megeri varni mert ilyen ramen sincs otthon 🙂
image