Ezzel is megvolnánk

zaqrack Posted in Munka,Tags: , ,
7

Mindössze ennyi engedélyre, tanúsítványra, pecsétre és azonosítóra van szükséged, ha Kínában szeretnél bejegyeztetni egy céget külföldiként. Meg persze időre és pénzre. Sok pénzre. Ha pedig mondjuk megváltozik mondjuk a cég bejegyzett címe, vagy az ügyvezető személye akkor mehetsz az összes hivatalba frissíteni az adatokat és kérni az új papírt.

IMG_8331

Ja és mostantól szólíthattok igazgató úrnak, ha épp úgy tetszik 🙂

Bontas

zaqrack Posted in Hétköznapok
1

image

Igy tunik el a regi Shanghai meg egy darabja. Meg a fodraszutca.

Párkeresés egészoldalas hirdetésben

zaqrack Posted in Kínáról,Tags: , , ,
2

Van ez a Shanghaiban élő külföldieknek szóló újság. Érdekes szokott lenni, előfizettem rá, olvasgatom néha üres perceimben (hahaha). Most is ez történt, majd pedig megakadt a szemem egy egész oldalas hirdetésen (nem olcsó dolog) ami nagyon más volt, mint a többi az újságban, egy fényképes párkereső hirdetésnek tűnt. Elolvastam. Nem vicc volt vagy gerillamerketing kampány, tényleg egy párkereső hirdetés (oda is írták a lap aljára, hogy hirdetés) És ez a hirdetés nagyon sokat elmond arról, a kínai nők nagy részének mik a prioritásai és a fontos dolgok az életben… (és ne felejtsük el, a 30 feletti egyedülálló nőket Kínában “maradéknak” tartják.

Lefordítottam angolról magyarra, hogy mindenki élvezhesse. Néha nagyon bizsergett a tenyerem hogy beszúrjak pár megjegyzést, de megálltam – mindenki szúrja be a saját gondolatait magának – vagy kommentnek alulra.

Név: Angel
Kor: 39
Magasság: 160cm
Születési hely: Jiangsu, Kína (jelenleg Shanghaiban él)
Horoszkóp: Halak
Foglalkozás: Szabadúszó

More »