-
Hazaértünk
Hazaértünk rendben, nagyon-nagyon szuper nyaralásunk volt. Lesz beszámoló erről is, meg a többi függőben levő 8-10 apróbb-nagyobb bejegyzés is hamarosan kikerül – Andi szorgosan megírt már mindent papíron még az út alatt, de a begépeléshez, képfeldolgozáshoz kis türelmet kérünk – ugyanis 2600-nál is több kép készült nyersanyagként március folyamán én meg holnap megyek Indiába. Szóval […]
-
Ketttesben
Diszvacsoraval zarjuk az estet. 🙂 Holnap irany Guilin, egy hetig ne varjatok bejegyzest.
-
Tortent egy kisebb baleset
Konnyen igy jar aki mundig a meretben nem neki valo kismotorral szaguldozik a lakasban.
-
20fok, mantou uzsira
-
Takano sushi
Andi sushira vágyott mióta visszajöttünk Shanghaiba. Nehéz ügy, mivel a kedvenc sushizónk bezárt és ez akkora csapást mért ránk, hogy azóta se sikerült feldolgozni és megtalálni az utódját. Nézegettem a lehetőségeket, éttermeket, mert ugye kapni ebben a városban sushit fejenként 50Y körül és 1500Y körül is. Kapni a sarkon a boltban előre csomagolva, kapni házhoz […]
-
Nevenincs étterem
Kicsit el vagyunk maradva a blogolással, ebben az étteremben három hete voltunk… talán jobb is lenne elfeledkezni róla, mert nagy mellényúlás volt. Így nem is bánom, hogy nem emlékszem a nevére. Szokás szerint a Meihua utca végében garázdálkodtunk, mert itt több tucat középkategóriás étterem van egymás hegyén-hátán. Kétszer végigsétáltunk előttünk, majd erre a helyre esett […]
-
Kimchi
Korea nemzeti eledelét, a kimchit sokan úgy ismerik, mint erjesztett kelkáposzta. Pedig a kimchi jóval több annál! Gyakorlatilag bármilyen zöldségből lehet kimchit készíteni és bármi – de főleg rizs és húsok mellé fogyasztani. Éttermekben gyakran ingyen adják a rendelt étel mellé. Koreában minde háziasszonynak van saját kimchireceptje – valaogy úgy, mint nálunk a padlizsánkrém. 🙂 […]
-
Oviugy
Ezt kapta ma Barni!
-
Nemzetkozi het
Nemzetkozi hetek vannak az oviban, magyar nap nincs de azert valamivel keszultunk mi is!