Bittea Pitta

Panda Posted in Let's go restaurant!,Tags: , , , ,
Comments Off on Bittea Pitta

Megint itt voltunk. Kedvenc izraeli éttermünk asztalkái között, a szokásos kedves kiszolgálók sürögtek-forogtak körülöttünk, a hely tele volt, és én személy szerint imádom a hely hangulatát is.

P1070279
More »

Lila karfiol

zaqrack Posted in Nyeled vagy mered?
Comments Off on Lila karfiol

Azt ismeritek, hogy a karfiol és a padlizsán találkozik? Hát valami ilyesmi történhetett itt is. Nem tudom miféle keresztezés útján sikerült előállítani ezt a csodát, de nem lehetett otthagyni a zöldségesnél ahogy ott lilult a zöldségek között.

Ízre amúgy ugyanolyan, mint a fehér színű rokona.

P1110749

Peking- Harmadik nap

Panda Posted in Utazás,Tags: , , , ,
1

(jó lesz a nyári képeket nézegetni így november végén… mondjuk mi holnapután megyünk vissza a nyárba… 🙂
Az este jól aludtunk, reggel a gyerekek ébresztettek minket, Ricsi a hátamon tologatta a kisautóit. 🙂 Egy gyors reggeli után szép lassan útra keltünk.

P1070146

P1070161

More »

Utolérni magunkat

zaqrack Posted in Gyorshír
1

Itt hevert hetek óta bekészítve úgy 6-7 megírt blogbejegyzés (és megírásra vár még vagy 20), csak annyi a gond, hogy a képfeltöltéssel folyamatosan gondok vannak, kb. fél óra feltölteni 20-25 képet ami egy bejegyzéshez kell. Azért most párat sikerült átnyomni nem kis küzdelmek árán, így a nyaralásunk alatt, november 8-ig várható pár új bejegyzés (két naponta egy, minden páros nap reggelén) még a júniusi (jaj) pekingi élményekről + illetve még 1-2 egészen friss és rendkívülinek mondható éttermi élményt előre vettünk a sorban, hogy ne fakuljanak az emlékek.

Aztán még megpróbálunk a hazaút előtt kirakni még 1-2 másikat, de ezt nem ígérjük. Azt viszont igen, hogy az év végéig megpróbálunk teljesen felzárkózni és megírni mindent, ami hiányzik. Aztán jöhet a könyvkiadás… 😀

Az utolsó hét nap

zaqrack Posted in Hétköznapok, Konyha
2

Ma reggel tudatosult bennünk, hogy már csak hét napot töltünk Shanghaiban (a hátralevő idő többi részében nyaralunk). A pakolás jól áll – bár eléggé helyszűkében vannak a bőröndjeink. Elég sok az egyéb elintéznivaló is – fogalmam sincs, ezt az egészet hogy intézném, ha még dolgoznom is kéne mellette (két hétig nem dolgozok épp…). A számítógépem pedig bedöglött, így most egyen osztozunk – ezért sincs aktív blogírás. Max otthonól bepótoljuk.

Na de lényeg a lényeg, a kedvenc helyeink mellett a kedvenc éttermeinket is végig kell látogatni. Pár kedvencet már kipipáltunk legutóbbi vendégeinkkel (Di Shui Dong, Xiaolongbao, Lapis Yun). Az alábbi a terv:

Nyaralás előtt:

  • Szerda: Ippudo, ebéd
  • Csütörtök: Szalagos sushi étterem, vacsora – ez a kakukktojás mert itt még nem voltunk, régi tartozás, Barni kérte
  • Péntek: Ebéd muszlim piac, vacsora City Garden
  • Szombat: Ayi utolsó ebédje

Nyaralás után:

  • Kedd: Rizsnélküli étterem vagy Xibei, ebédre. Amúgy reggeltől estig pakolunk, aznap mindennel késznek kell lenni.
  • Szerda: Guyi étterem, vacsorára, mert napközben a raktárba hordjuk az eladott dolgokat.
  • Csütörtök: Indiai ebédre. És egy nagy séta a városban, mert nem hiszem, hogy sok kedvünk lesz az üres lakásban csücsülni. A kulcsátadásra azért hazamegyünk, este pedig irány a reptér.

Egyedul is megy…

zaqrack Posted in Hétköznapok
1

image

Keszul az ebed

zaqrack Posted in Család, Gyorshír
1

Marmint az Ayi fozi. Az utolso elotti Ayi ebedet. 🙁 Mi meg lejottunk setalni es jatszani. Azert a kert meg a november vegi 18 fok is hianyozni fog.

image

image

More »

Ugyintezes

zaqrack Posted in Család, Gyorshír
4

A pakolas mellett azert meg boven van dolgunk. Ricsi ma eljott velem ugyet intezni, hogy Andi (aki beteg) tudjon pihenni.
Rics uzeni, hogy szerencsere az ugyintezes nem olyan unalmas, trolival is utaztunk es jutott par finomsag is:

image

image

A hajos kulonitmeny

zaqrack Posted in Gyorshír
1

image

Kesz, mar csak le kell zarni. Hetfon indul..

Dobozolas

zaqrack Posted in Család, Gyorshír
2

Tegnap volt az utolso munkanapom, idom mint a tenger Hogy akkor miert nem irunk a blogra? Ezert:

image

image

image

image