Palawan 4/12 – kirándulások

zaqrack Posted in Utazás,Tags: ,
Comments Off on Palawan 4/12 – kirándulások

Természetesen amikor csak tehettük, nem csak a parton tartózkodtunk. Vízálló fényképezőgép hiányában ezekről a kirándulásokról sajnos nem készült fénykép.

1. Snorkeling

Ide csak én mentem, Andi a fiúkkal otthon maradt. Kaptam házigazdáimtól búvárszemüveget és pipát, majd több lakótársunkkal együtt egy hajóra pattantunk a helyi korallzátony felé. Csak én voltam újonc, a többiek mind saját (dioptriás) szemüveggel meg békalábakkal készültek. Kicsit aggódtam dioptriás szemüveg nélkül mit fogok látni, de felesleges volt. Két korallzátonyt is meglátogattunk, mindkettőnél jó 30-40 percet úszkáltunk a vízben. Olyan volt, mint a Duna TV régi éjjeli műsora 🙂 Hatalmas különféle színű korallok amik között apró színes halak úszkáltak a szivárvány összes színében.

A halak is szépek voltak, de engem a korallok jobban lenyűgöztek, mert ilyet még sose láttam élőben. Először vigyáztam ne érjek hozzájuk, de később – látván, hogy a többiek is így tesznek – pár nagyobbra rá is mertem állni és onnan néztem merre menjek a halak után. A második korallzátonyon sokkal több hal is volt, hatalmas rajokban úszkáltak ide-oda. Ragadozóhalakhoz, medúzákhoz nekem nem volt “szerencsém”, de a többiek láttak ilyet is. Érdekes volt nagyon, kár, hogy nem tudtam megörökíteni a többieknek.

More »