A huplis parkon túl


Szép lassan elkezdtem feldolgozni az üsszegyűlt információ- és képmennyiséget. Voltunk vidéken és vidámparkban például, tehát lesz miről beszámolni, de nem minden nap van időm a bloggal foglalkozni, türelmet kérnék…

Tegnapelőtt amíg Viliék vásárolgattak mi Barnabás kedvenc huplis parkja felé vettük az irányt, de mivel taxival mentünk, úgy gondoltuk, ideje felfedezni a kicsit délebbre fekvő parkrészt is, ahol még nem jártunk. Ez a korábbi térképen a barnával jelölt park, az igazi Expo park, hiszen a huplis az csak egy közeli sétány.

A park hatalmas, bő egy óra alatt az arénától a Lupu hídig tudtunk elsétálni, ami kb. a teljes hossz harmada. Vasárnap délután volt, kellemes idő, mégis alig voltak. Érdekes építmények, szobrok mindenfelé, folyópart, hajók, piknikezésre alkalmas fű, kesze-kusza utak, tavacskák – nálam most ez a park átvette a kedvencnek járó címet.

Sokan ugye nem voltak, de több helyen is fényképezkedtek – általában a barátnőket fényképezték a fiúk. Egy helyen azonban egy nőcit 7-8 fotós is körberajongott, derítőkkel, mindennel – biztos valami helyi híresség lehetett.

Aztán ahogy Barni elgurult mellettük a halas sisakjában a motorral, hirtelen mindenki őt kezdte el fotózni, a lány meg csak nézett, hogy kikerült az érdeklődés középpontjából. 🙂

Nekünk is megjött a kedvünk a fényképezgetéshez, így készült pár egész jó kép. Biztos visszajövünk nemsokára és folytatjuk a felfedezést a hídtól tovább dél felé is.

Shanghai minden hídja hatalmas, de ez a Lupu hídnál még jobban érvényesül. Egyrészt közvetlenül át lehet sétálni alatta autóforgalom nélkül, másrészt a híd lábába egy épületet is beleeszkábáltak – a 11. emeleten kezdődik maga a híd. Tehát olyan, mintha a Flórián téren a házunk tetjéről a tér túloldalára építettek volna egy hidat, a Faluház teljes hosszában….