Én, a tavasz és a görkorim


Emlékszem, még az általános iskolában volt a lábamon utoljára görkorcsolya. Abból is először még csak a cipőre rögzíthető, lábméret szerint állítható csoda, (hogy én azt mennyire utáltam…) majd a négy kerekü, neonszínekben pompázó, normál görkori. Jókat estem vele, de egész jól koriztam is. 🙂

Aztán mióta megvan Barni új biciklije, én is kedvet kaptam egy kis száguldozáshoz, mert gyalog úgy kell loholni utána. így aztán elmentünk a Dechatlonba és vettünk egyet Egyetlen hátránya, hogy csak olyankor tudom használni, amikor Peti is velünk van, hiszen semmiképp nem elég stabil benne az ember egy baba szállításához. Ezért az első viszonylag napos hétvégén ki is próbáltam itt a lakóparkban a kertben. Nem ment rosszul, bér megállni elég nehéz vele annak ellenére, hogy van rajta (leszerelhető) fék. Hát még ha nem lenne! Jajj… 🙂

Fél órán belül egészen belejöttem, még ugrattam is párat (persze csak kicsiket és óvatosan, mégiscsak kezdő vagyok.), majd egy jókora esés kedvemet szegte aznapra és elindultunk haza.

IMG_1680 

IMG_1682 IMG_1686

A következő alkalom a Century Parkban történt és jóval pozitívabb emlék lett. Egyre jobban megy a dolog, már nagyjából be tudom lőni, hogy mikor kell lassítani ahhoz, hogy időben megálljak, és a kanyarokat is egész jól veszem. Barnival időnként versenyeztünk, nagyon klassz volt. Ezen kívül jóval nagyobb részek vannak a parkban kifejezetten a görkörisoknak.
IMG_2071

Bár az ilyenkor szokásoshoz képest hideg, de csodaszép idő volt/van mostanság, egymás után nyílnak a tavaszi virágok. Amint egy fa elhullatja viráglobját, egy másik fajta épp vigágba borul. így mindig színes az utca. Elsőként a szilvafa mutatta meg rózsaszín szirmait, utána a cseresznye, most a magnólia nyílik és azt követi a barack.

IMG_1676

Időnként (sajnos még nem túl gyakran) annyira jó idő van, hogy elég egy pulcsi is, vagy még az se kell. Szóval azon a hétvégén is a virágokban gyönyörködtem, na meg Barni is. Alig lehetett  lebeszélni, hogy ne tépje le őket, mert így szépek. 🙂 Aztán csak pár elhullott virágot szedett fel a földről. Remélem lassan megint mehetünk korizni,biciklizni!

IMG_2035