Daifuku- japán töltött rizstésztagombócok

Panda Post in Nyeled vagy mered?,Tags: , ,
3

Ezek itt japán süti félék, rizsliszt kívül, belül legtöbbször valamilyen töltelék lapul. Nagyon sok féle-fajta van, most 5öt mutatok be.

(Peti: a kínai fordítása a névnek 大幅, azaz nagy boldogság 🙂 Ha jól emlékszem van külön ilyen bolt is, ahol csak ilyeneket árulnak frissen készítve, mi most az előrecsomagolt készletből válogattunk a food plazaban. )

Becsomagolva...

És kicsomagolva. A zöldnél kezdtük és az órmutató járásának irányában ettük végig.

A halványzöld színű,-nem találjátok ki milyen ízesítésű 🙂 -zöldteás tésztájú, belül isteni finom fekete szezámmagkrémmel. Zseniális!

Mellette jobbra, egy vörösbabkrémmel töltött darab látható, és nem nem olyan borzaszó mint ahogy hangzik. Nem is bab ízű, inkább egy kevésbé édes datolyára emlékeztet az íze, nagyon jó! Ezeknek a sütikéknek az állaga amúgy olyan mint a gumicukor, csak nem rúg vissza, sokkal lágyabb, szivacsosabb, könnyebb rágni, de nem olyan foszlós hogy felragadjon az ember szjpadlására. 🙂

(Peti: hülye hasonlat a gumickor, de állagra tényleg hasonló. Ízre sokkal tésztaszerűbb (mivel tésztából van), egyáltalán nem “mű”-ízű.

A sorban követi a szintén fekete szezámmaggal, és valami fűfélével kevest töltelékű társa. Valószínű alga, nincs benne annyi hogy tudjam pontosan milyen zöldféle, mindenesetre sokkal karakteresebb az íze tőle. Szintén jó!

A következő a lila rizses, a színéből ez látszik azt hiszem. 🙂 Többet nem sikerült kideríteni róla, megettük, finom volt. Rizst nem találtunk benne. 🙂

És végül a szezámos süti: Háát….. Belül valami barna száraz töltelék. Mintha kevernénk a kávézaccot egy romlásban lévő lekvárral. Mára elég volt a kísérletezésből!

Az eredménye: ötből négy ehető, ebből három finom, kettő kifejezetten finom, még veszünk majd belőle.

Az ára 1100Ft/kg. A kísérletezés költsége 200Ft volt.

(Peti: azt még hozzá kell tennem, hogy a feketeszezám a világ egyik legfinomabb dolga. Ha hazamegyünk viszünk egy ötkilós zsákot minimum! :))

 

« Prev: :Next »