Egy munkanap


Sokan kértétek, hogy írjak a munkáról, de egy részéről a titoktartási kötelezettség miatt nem írhatok, más részeiről meg egyszerű babonából – csak akkor fogok írni róla, ha már biztos, hogy sínen vannak a dolgok. Mindenesetre ha Kínába jössz üzletelni, készülj fel arra, hogy semmi nem fog úgy működni, ahogy eltervezted. Szóval legyen B terv, legyen C terv, és legyél kész improvizálni D és E és F tervre is, valamint ezek G, H, I, J és K variánsaira. És akkor már nagyjából biztos lehetsz benne, hogy haladni fognak a dolgok…

Szóval részletek helyett leírnám a mai munkanapom napirendjét, ami -bár nincs két egyforma. de nagyjából az elmúlt és a következő hónapban tipikusnak tekinthető és mostanra már kvázi rendszerré állt össze, csak a blokkok sorrendje változik, az eloszlás kb. ugyanez.

7:45 ébreszt az óra
8:00 kimászok az ágyból, készükődés, öltözés
8:15 Barni felkel,tisztába rakom, felöltöztetem. Közben Andi is kimászik az ágyból.
8:30 reggeli Andival, Barnival
9:00 elvonulok dolgozni, válaszolok a levelekre, meghatározom a prioritásokat és megtervezem a napom
11:00 szükség van rám, munka stop. Ma boltba kellett menni, mert Barni nyűgös volt + összedobtam egy kis indiait ebédre, hogy segítsek Andinak. Van, hogy Barnival játszom, vagy lemegyünk együtt a parkba játszani.
12:00 ebéd együtt, közben skype haza a koránkelőkkel
12:30 letesszük Barnit aludni, én vissza dolgozni, ezúttal a nappaliban a változatosság kedvéért
13:30 elindulok az ügyfélhez
14:00 beértem az ügyfélhez. Megbeszélések, közöttük meg dolgozom, főleg levelek
17:30 végeztem. Irány a belváros
18:00 megjöttem, kicsit korán. Nézelődök, veszek Barninak játékot, Andinak ajándékot, vagy magamnak enni – ma Barni nyert 🙂
18:30 munkamegbeszélés, közben vacsora – így kellemesebb mindenkinek 🙂
20:00 végeztünk. Irány haza.
20:30 hazaértem, kis szusszanás, pihi, esetleg skype haza
21:00 munka megint
22:00 fürdés, vacsora, ha van személyes elintéznivaló (bank, térképelemzés, stb.) akkor az, ha nem, akkor blog
23:00 munka, kicsit már lazábban, felkészülés a holnapi napra
00:00 megyünk aludni – bár most épp már fél egy van 😀

Nem kell mindennap ügyfélhez / belvárosba menni, együtt a kettő meg tényleg viszonylag ritka, olyankor annyival több szabadidőm (vagy munkaidőm :)) van, amennyit az utazás kihagyásával nyerek.

Egyrészt látszik, hogy a munka egész nap jelen van, másrészt viszont ami időt nem munkával töltök, az a családé, és ezmeg sokkal jobb és intenzívebb, mint otthon volt. Majd még valahogy be kell tuszkolnom napi 1 órát a 24-be, ami 3 nap mozgás/sport lesz, 2 nap pedig kínai tanulás… hogy hogyan, azt még meglátjuk… Aztán májustól borul az egész, mert többet kell az ügyfélnél lenni, sokkal inkább munkanap-szabadidő-esti munka felosztása lesz a dolognak. Ja és jó lenne az egészet egy órával korábbra csúsztatni, mert reggel hatékonyabb vagyok.

Mindenesetre mindennnek megvan a maga előnye és hátránya, ezt az otthonról dolgozós életstílust is lehet szeretni  🙂