Fodrász


Történt nemrég, hogy egyik reggel borzalmas hátfájásra ébredtem. Gondolom rossz pozíciót vettem fel alvás közben és egy ideg, vagy valami becsípődött, meghúzódott, vagy tudom is én.

Ilyenkor nagyon jól jön egy füthető szőnyeg, így mát az egész délutánt a szőnyegen hanyatt fekve, sorozatbambulással töltöttem, időnként pedig nyögdécseltem és jajgattam picit , nehogy  Peti nyugodtan tudjon dolgozni mellettem. 😀

Délután aztán rá kellett jönnöm, hogy a hajmosás is igen aktuális lenne, de este ha már a  fiúk lefeküdtek nem szeretek hajszárítózni, a kádba hajolni pedig jelenleg nem tudok. Gondoltam majd elmegyek az egyik közeli fodrászatba, és megmosatom a hajam, úgyis egy kis hát/nyakmasszázst is kap még mellé általában az ember, az nem árthat.

Így is tettem, ellátogattam hát a már jól bevált Wenfeng üzletbe, ahol csodák csodája, de egy fiú értette az angol szót. A biztonság kedvéért odahozta azért az angol árlistát is. Kérem, 30yuanért megmasszírozták a fejem, a nyakam, a hátam felső részét, megmosták a hajam, és szépen megszárították!

A fiú azért megkérdezte kétszer, nem szeretnék-e új frizurát, de annak még nem jött el az ideje, így maradtunk a szárításnál, ugyanis a mosást/masszírozást kizárólag nők végzik az üzletben (korábban jártam máshol, ahol férfi mosta a hajam), öblítés után pedig a fodrász vág vagy szárít. (eddig csak férfiakat láttam itt hajat vágni, nem is tudom van-e női fodrász…?) (Én a külvárosban már láttam – Peti)

Kaptam folpackkal lefedett és szívószállal átlukasztott teát (mekkora ötlet!), a fodrászfiú pedig normálisan megszárította a hajam és már mentem is.

Búcsúzásképp elkértem a kis tükör előtt álló névjegykátya stócból egyet, hogy legközelebb ha netán vágatni mennék, már legyen egy fix ember, akihez szívesen megyek, mert érti amit mondok. Na nem csevegtünk el semmiről se, de kb. annyit beszélt angolul, mint én kínaiul, és az már nagy szó. A névjegykártya mókás, de kedves, íme a fodrászom:

IMG_20131124_160333