Kalandok a melegkonyhából #1


A közeli szupermarketben nem csak a kígyós-békás pult az, ami otthon nem nagyon található. Van még sok más ismeretlen csomagolt étel, amire most nem térek ki, és van hidegkonyhai és melegkonyhai pult is! Ma jött el az a nap, hogy nem tudtam a pultok mellett vásárlás nélkül elmenni. Beosztottuk a feladatot, Andi a párolós-sütis pultnál válogatott, én pedig a húsos melegkonyhai pultnál. (A kígyó-békáról jut eszembe, ma láttuk egy szerencsétlen béka eladását – de most erre nem térek ki, mert senki nem olvassa végig a mai nyeled vagy mered bejegyzéseket. :))

Kis tálcákon voltak kipakolva előrecsomagolva mindenféle husikák, az egész európai kinézetűektől kezdve (libamáj, sült oldalas) a nekünk furcsábbakig (babos pirított malacbél, ismeretlen belsőségek), én valahol a kettő között választottam. Olyat minek, ami otthon is van, de nem akartam egyből a  legfurcsábbal sem kezdeni (későbbre is kell a blogra tartalom :)), így esett erre a választásom:

卤香猪头肉

Klikk a továbbra, ha érdekelnek a részletek!

Tüzetesebben megnézve a cetlit, kiderült, hogy illatos malacfejhúsról (卤香猪头肉) van szó. Jól hangzik, a tokaszalonnát amúgy is imádom, gondoltam ez valami hasonló lesz. 1400Ft/kg áron olcsónak nem mondanám, de végülis készételről van szó, így azért már nem rossz…

A dilemma annyi volt, hogy hidegen vagy melegen egyem. Szerintem ezt hidegen kell, elvégre főtt húsról van szó csípős-fűszeres pácban, de hogy Andi is megnyugodjon, átmelegítettem kicsit.

szerintem guszta, de persze ízlés dolga…

Így is nagyon finom volt, omlós, és ízés, a koriander és a chili nagyon feldobja, de melegen kicsit túl domináns lett a zsír. Andinak, Barninak nem ízlett így nekem jutott az egész csomag – a felét megettem egy kis kenyérrel vacsorára. Azért 25 deka szalonna (mert hát ez inkább szalonna, mint hús) nekem is sok egyszerre. 🙂 Aki szereti a jó fűszeres szalonnát, vagy nagy malackaraj rajongó, annak tudom ajánlani, koleszterintől és szokatlan testrészektől idegenkedők válasszanak mást.

update: most miután megírtam a bejegyzést, megkóstoltam hidegen is kenyérrel – így viszont hibátlan!!!