Fogynak az elintéznivalók


Itt van a kezemben három darab 90 napos tartózkodást engedélyező vízum. Egy gonddal kevesebb, legalább nem kell ezzel az adminisztrációval bajlódni az elején. (amúgy ez még 2x hosszabbítható 1-1 hónappal, utána el kell hagyni az országot és visszatérni. Egyszeri belépésre jogosító vízumot kértem, mert a hosszabbítással a többszöri belépés joga elveszik, és a 2 hosszabbítás még mindig sokkal olcsóbb, mint egy út Hongkongba hármunknak és egy vízum újraigénylés)

Ezen kívül az alábbiak vannak a listámon a személyes ügyek közül, a céges dolgokra itt most nem térnék ki:

Utazás előtt elintézendő:

– Pakolás (már részben telítődnek a bőröndök otthon, egyelőre úgy tűnik a súlylimittel se lesz gond (kopp-kopp))

– Búcsúzkodás, itthon adminisztrációk elrendezése

– VPN előfizetés vásárlása, hogy tudjunk normálisan netezni kintről

Már kész van az egészségbiztosítás, nyugdíjbiztosítás, a fogorvos / egyéb orvosi látogatások, oltások, és még ezer más dolog amit Andi intézett. Szóval minden sínen, itt nem várok komolyabb bonyodalmakat.

Érkezés után:

na itt már lesz több teendő…

Lakáskeresés
Ügynök már van, a referenciái elég jók és elvileg már keresgél nekünk, jövő héten egyeztetek vele egy találkozót az érkezésünk utánra + megkérdem mit talált. Természetesen lesz róla blogpost.

– Bankszámlanyitás / bankkártyabeszerzés.
Ez alapvetően nem sürgős, amíg itthonról kapom a fizetésem, nincs jelentősége.

– Telefonok / előfizetések váráslása
Ezzel nem várok sok vesződséget, kártyát minden sarkon kapni, telefonból meg mindenképp kell olyan, ami meg tudja jeleníteni a kínai karaktereket, illetve Andinak szeretnék Androidot/egyebet, ami tud térképet kezelni.Esetleg magamnak is 🙂 Itt a kiválasztás a fő nehézség.

– Babacuccok vásárlása
Ezt csak azután kell, hogy megvan a lakás, Nem hiszem, hogy berendezett babaszobát is kapunk hozzá 🙂

– Internet előfizetés
Kritikus fontosságú, hogy amíg nincs még irodánk, tudjak normálisan dolgozni. Hogy ADSL vagy mobilnet, azt majd kint kitaláljuk.

– Regisztráció a konzulátuson
Ezt majd akkor, ha megvan a lakcímünk. Jó, ha tudnak rólunk. Egyúttal “kell” madj találkozni a kinti magyarokkal, erre a március 15-i ünnepség kitűnő alkalomnak ígérkezik.

Szóval így állunk. 9 nap múlva indulás.