ERA Intersection of Time – Cirkusz felnőtt előadás


Manka ittléte nagyrészt utazással telt, de volt két-három nap, mikor Shanghaiban tartózkodtunk :), és ezalatt alaposan kihasználtuk Petivel, hogy esténként el lehet szökni itthonról.

Így volt ez a második éjszakán is. Régóta vágytam rá, hogy megnézhessem a Shanghai Circus World esti, felnőtteknek szóló előadását. Jártunk már ugyan a cirkuszban Barnival, de az egész más volt, no meg délelőtti időpontban volt. Az esti előadás ezzel ellentétben fél nyolckor kezdődik (minden nap van előadás) és két órás, így gyerekeknek nemigen fér bele, pedig Barni biztos élvezte volna ezt is.

Az előadás úgy hirdeti magát, hogy ha elmulasztod, elmulasztod Shanghait. Azért nem hiszem, hogy ez így lenne, de tényleg érdemes volt megnézni, nekünk nagyon tetszett, pedig nem ültünk túl drága helyen. (nem olcsók a jegyek, 120 és 580 yuan között mozognak, de gyakorlatilag a legolcsóbb 120-as jegyeket kivéve mindenhonnan élvezhető, azért érdemes nem adni 280 alá)

A jegyek beváltása után elfoglaltuk odabent a helyünket és lassan kezdődött is a müsor. Miután lakapcsolták a fényeket, egy jó nagy világító táblával körbejárt egy emberke, hogy tilos a video, fényképkészítés. Ezt persze sokan elfelejtették… Mi inkább élveztük az előadást és levadásztunk pár képet a netről a bloghoz 🙂

Egy rövid, akrobatikus résszel kezdtek, egy vékony hölgyemény egyensúlyozott és tornázott úgy, hogy egy kezén állt. Ezután egy egyensúlyozó produkció volt, egy fickó a lábával egyre több kistányért majd evőeszközt dobott egymásba úgy, hogy a feje tetején tornyosultak az edények. Volt, hogy egyszerre négyet. Később akrobata fiúk ugráltak át egyre magasabb karikákon dobbantó nélkül persze (a végén jó 2.5 méter magasan volt a karika alja), közben persze pörögtek-forogtak, szaltóztak össze-vissza.

Voltak egész félelmetes mutatványok is, valamint egy, ami nekem kicsit se tetszett, itt egy nem túl nagy, rácsos fémgömbbe tömörült be vagy öt-hat motoros és egymást kergették dudálva. Jó büdös is lett a benzingőztől, de a kínaiaknak persze tetszett.. 🙁

Nem mondom végig az összes müsorszámot, maradjon valami meglepi azoknak is akik majd elmennek megnézni. Talán a motoros volt az egyetlen ami nem volt annyira jó, a többi mind lenyűgöző volt. Végül egy gyönyörü légtornász előadással zártak, fantasztikus volt.

Azt gondolom jól tettük, hogy elmentük, teljesen megérte, és gazdagabbak lettünk egy élménnyel. Ajánljuk mindenkinek aki Shanghaiban jár!