Hongkongi kistáska sorozat


Szó szerinti fordításban ez a neve a következő ételnek a Nyeled vagy mered-en.

(amúgy 港式小包系列, azaz kikötő stílusú kicsi batyu sorozat (A kikötő az tuti, hogy Hongkongra utal, a kicsi batyu az a baozi szóból a bao, a baozi pedig a hasonló tésztából készülkt töltött gombóc, a sorozat pedig gondolom azért van ott, hogy ne kelljen mindegyik színt külön beárazni – rejtély megoldva!)

A Lotusban voltunk, mikor felfigyeltem rá a pult mögött. Két féle színben volt, sárga, és zöld. A zöldet választottam. Látványra piskóta szerű, laza tészta. Mivel fogalmam se volt róla hogy milyen ízű, hangosan tiltakozó hangot hallattam mikor a pult mögött álló fickó a nagyobb darabot akarta odaadni. Ő kérdőn nézett rám vissza, mire mutattam hogy a kisebbet kérném. Kiderült, hogy azért furcsállotta a dolgot, mert mindegyik darab ugyanannyiba került. 🙂 Nem is volt drága (4Y), de akkor is, mi van, ha nem eszem meg mert nem ízlik.

De ízlett. Tényleg finom, könnyű piskótatészta. Gőzölve készül, nem sütik. Nem túl édes, omlós, pisztácia ízű volt talán, vagy zöld teás. Finom, annyi biztos, és Barninak is nagyon ízlett, több, mint a felét ő ette meg! 🙂

A sorozatból a zöld színű. 🙂