Lapis Yun


Vasárnap bementünk a városba különösebb cél nélkül, csak annyit tudtunk, hogy szeretnénk valami új helyen ebédelni. Pár ruhaboltba is benéztünk a West Nanjing Road-on de sehol nem vettünk semmit – viszont adta magát, hogy a környéke nézzünk valamit enni. Dianping-en kiszúrtam, hogy a közeli 818 Mall nevű plázában minden étterem elég jó minősítést kapott – gondoltam akkor nézzünk itt körül, nagyon nem lőhetünk mellé.

A pláza elég kihalt volt – nem baj – az éttermek a 6. emeleten kezdődtek fel a 9.-ig. Barninak nagyon tetszettek a padokon ülő macsekok:

P1040976

Fent megnéztünk pár étlapot, vonzott a Lapis Thai étterem is, de végül a dél-kínai, Yunnan-i ételek mellett döntöttünk a Lapis Yun étterembe tértünk be. A nevekből már sejthető, hogy itt a hatodikon több étterem is egy céghez tarzozik: ha jól számoltam négy éttermük és egy bárjuk van itt, összekapcsolt, átjárható, de stílusában mégis kissé más, amúgy nagyon kellemes és hangulatos berendezésekkel.

P1040978

Rendeltünk és vártunk.

P1040983

Nem kellett sokat, úgy öt perc alatt hoztak is mindent amit kértünk, természetesen mindent frissen készítva. Le a kalappal még úgy is, hogy nem voltak sokan.

Uborkás-gombás-répás saláta. Csodás tálalás, és bár 1 paprikával jelölték a csipősséget, inkább a lerobban a fejed kategória volt. De annyira finom, hogy Andi se bírta abbahagyni a csipőssége ellenére.

Andi 5/5, Peti 5/5

P1040985

Gombás-kecskesajtos-kailan-os kínai rák. Igen, jól olvastad, ez nem fúziós étterem, mégis sajtról van szó. A Yunnan tartományban élő kisebbségek ugyanis esznek kecskesajtot. Ezt Rubing-nak hívják, leginkább talán az indiai paneer sajthoz hasonlít, vékony lapokra vágva hasznáják, ehhez az ételhez olajban hirtelen megsütötték. Kecskesajt eleve nem lehet rossz, nagyon ízlett, egyedül Andinak volt kicsit idegen az összhatás. A rákból alig tudtunk Barni elöl elmenekíteni párat 🙂

Andi 3.5/5 Peti 5/5 Barni 5/5

P1040984

Libamájas padlizsán – ez is nagyon jó volt, de egy libamájas padlizsántól kicsit többet vártam.

Andi 4/5 Peti 4/5

LP1040988

Fokhagymás brokkoli – nagy klasszikusunk, itt pácolt kacsatojással pirították együtt, amitől kicsit egyedibb lett az ízhatás. Talán ezért nem ették a fiúk.

Andi 5/5 Peti 5/5 Ricsi 2/5

P1040987

Csak ennyit rendeltünk + rizst, de kellemesen jóllaktunk.

Ricsi nem evett túl jól amúgy sem, cserébe össze-vissza rohangált az étteremben, de szerencsére ezt még ezen a viszonylag magasabb színvonalú helyen se vette zokon senki.

P1040993 P1050009

215 yuan-t fizettünk + Andi “koktélozott” Barnival az volt még 65, de még elfért volna egy fogás, ha a fiúk is esznek. Összességében a minőségért és a hangulatért nem mondanám soknak és a yunnan-i konyhát is felvesszük a kedvencek közé. Jövünk még, ha tehetjük és persze Yunnan tartományba is nagyon el kéne menni, talán a legszebb az összes közül. Csak ne lenne olyan messze…

Plaza 818 6. emelet, Nanjing West road 818.