Peking, ujgur étterem – Xibei


Az ujgur éttermekkel egy bajom van: sok a birka. Ha Peti írná a bejegyzést, ez így nézne ki: “Az ujgur éttermeket imádom! Sok a birka!”

Mivel azonban most nekem van időm írogatni, ezért az én szemszögemből idézem fel az ételek ízét és állagát, ami szöges ellentétben áll a többiekével, mivel Peti, Csimi és Marci totálisan meg voltak elégedve az étkekkel.

Az étterem maga, nagyon klassz kis hely, látványkonyha van, az összes konyhai folyamatot látni lehet a hatalmas üvegfalak mögül, mindenki nagyon kedves, barátságos, a gyerekekkel különösen. Az asztalokon homokóra mutatja mennyit kell várni, amikor felveszik a rendelést megfordítják és garantáltan nem pereg le, mire kihozzák az első fogást. Ez amúgy egy nagy országos lánc, Shanghaiban is több helyen van éttermük. A neve amúgy egy szójáték, Kína nagy konyhaművészeti részei közül az egyik az északnyugati, azaz 西北 (xibei), az étterem neve meg 西贝 (xibei), azaz nyugati kagyló. Na kagyló az pont nem volt 🙂

Ezeket ettük. Pontozás nincs mert nagyon sok idő eltelt már azóta és nem emlékszünk rá pontosan.

  • enyhén csípős babcsíra tésztával, hidegen. Ez tényleg isteni volt!
    P1060790
  • hideg rizstészta különféle szószókban, kenyérszerűséggel a tetején tornyozva egy kevert salátával. A saláta rész annak ellenére, hogy bitang csípős volt, etette magát, isteni finom!
    P1060791
  • pak choi szójaszószban pirítva. Nekem ez annyira nem ízlett, pedig az esetek többségében imádom.
    P1060792
  • amla-zeller szalmaszál. Gyakorlatilag alma és zeller volt vékonyra vágva salátának. Finom.
  • körte-retek szalmaszálra vágva. Szintén jó.
    P1060793
  • zöldteás csigák – hát ezek kőkemények voltak és kicsit se finomak. Senkinek nem ízlett igazán.
    P1060795
  • gőzölt tésztacső – na, ennek se íze, se bűze, szokásos seízű semmi. Nem ízlett. A fiúk nyomták két pofára mint mindent ami natúr.
    P1060796
  • körtelé frissen facsarva. Szintén isteni.
    P1060797
  • paradicsomos padlizsán – szintén nagyon csípős, így nem ettem.
    P1060798
  • birkanyársak – szintén kimaradt, erről nem tudok nyilatkozni, csak hogy Csimi azóta nem akar otthon kínaiba menni, mert még az otthoni jó kínai éttermek sem az a színvonal. Szóval aki szereti a birkát, annak üzenem, hogy Kínán kívül nem is finom annyira állítólag. 😀 Erről azért nincs is kép, mert annyira finom volt, hogy nem tudtam lefotózni.

Összességében jót ettünk, de nekem nem volt elég, semmi tofu, vagy gomba nem volt, illetve nem rendeltünk. Én közepesre értékelem, többiek istenítik.

P1060799

P1060803