Kertek


Most, hogy Peti 5 napot itthon volt és ebbe hétköznapok is beleestek, kicsit volt alkalmunk turistáskodni végre. Pénteken elmentünk a Yu Gardenbe (ez hétvégente élvezhetetlenül zsúfolt), szombaton pedig a Guyi Gardenbe Shanghai Nanxiang nevű külvárosában . Mindkét helyen belépőt kell fizetni (Yu Garden: 40Y, Guyi: 12Y), de abszolút megéri. Az ilyen kertekben napokat el tudnék tölteni, nagyon szépek. A Yu Garden kisebb, a város szívében van és sokkal turistásabb hely, ellenben a Guyi Gardenben nem találkoztunk külföldivel és egy egész délelőttöt elmászkáltunk úgy, hogy nem is fedeztünk fel mindent.

Sajnos szombaton elég esős idő volt, de azért nem szakadt, és a sétálgatás második felében kisütött a nap, így Barnabás is rohangálhatott kedvére, csakúgy, mint előző nap. Nagyon élvezte. A képek többet mondanak bármennyi szónál, a kertek gyönyörűek, minden látogatót tuti elviszünk valamelyikbe, de addig még próbálunk majd újabbakat felfedezni.

Nekem a Guyi Garden lett a kedvencem, bár lehet hogy csak a vizililiomok miatt… 🙂 Az elején persze nem voltam túl vidám az eső miatt, de hamar elmúlt a rosszkedvem. A környék a xiaolongbao-ról híres, ugyanis itt találták fel ezt a fajta kis töltött gombóckát, amit Peti annyira szeret. Második kóstolásra már nekem is ízlett, egy óriási közétteremben ettünk, másokkal közös asztalnál. Fura, mikor az ember arcába bámulnak, mivel ide alig téved turista. Nem tudom megszokni. Furcsa, hogy én vagyok a külföldi, és mindenkinek szokatlanok az arcvonásaim, de mindezek ellenére, nagyon jól éreztük magunkat. A képek magukért beszélnek (klikk rá a galériákhoz…):

Yu GardenYu Garden

Guyi GardenGuyi Garden