Fogorvos


Történt az, hogy fájni kezdett a fogam. Nem volt hasogató, éles, amitől nem tud az ember aludni, de azért mihamarabb  szerettem volna meglátogatni egy fogorvost,aki javít a helyzeten. Egy japán fogorvosi klinikán landoltunk, főleg mert hétvégén is dolgoznak, és rögtön adtak időpontot, már aznapra mikor bejelentkeztünk.

Barni délutáni alvásába pont becsúszott, ezért egyedül keltem útra, és kicsit aggódtam, hogy fogom megértetni magam, mivel a dentál szókincsem nem túl jó angolból. 🙂 Nos, igazából én voltam az egyetlen, aki normálisan beszélt angolul, tehát az izgalmam felesleges volt. 🙂

Időben oda is értem a rendelőbe, elém toltak egy ívet kitöltésre. Még be se fejeztem már kikapták a kezemből, és vezettek a vizsgálóba. Mondtam a panaszom, aztán megvizsgálták a fogaim. Csináltak egy szép panorámaröntgent is, nem találtak semmit, mindössze egy kis fogkövet. Mondták, hogy az okozhatja a panaszokat, hát neki is veselkedtek az eltávolításának. A munka végeztével kitöltötték a biztosítónak beküldendő papírokat, adtak számlát, ezalatt pedig meglátogattam a mellékhelyiséget.

Az volt ám a csoda!

Mivel japán fogorvosi rendelőben voltam, számíthattam volna erre, mert azt tudni kell, hogy mivel a japánok sokan vannak, kis lakásokban, kis szobákban élnek, ebből következik, hogy sokat költenek a kényelemre, nincs ez másképp a fürdőszobában sem.

A WC oldalán kis  kar, amelyen gombok találhatóak. Szolgálnak ezek az ülőke emelésére, illetve süllyesztésére, elülső alfelünk tisztítására vízsugárral, hátsó részünk természetesen ugyanezt érdemli,ülőke tisztítás, fertőtlenítés, szárító funkció, stb. Fantasztikus, bár kicsit túlzásnak érzem olyan embereknél alkalmazni, akik egyébként képesek ezekre a műveletekre, de a japánok nem egyszerű emberek, szóval nem az én posztom ebbe beleszólni. Élménynek mindenesetre jó volt, bár bevallom semmit nem próbáltam ki a WC funkciói közül. 🙂

Nem is fizettem többet a szolgáltatásokért mint otthon (és úgyis visszatéríti majd a biztosító), a fogaim pedig azóta teljesen rendbejöttek.