Újra itt


Másodjára van szerencsém Shanghaihoz. Összességében megint nagyon jó benyomást tett rám a város. A nyári élményeimhez képest két változást észleltem. Sokkal több a turista a városban. Talán ez az időjárás jobban kedvez a városnézésnek. Bevallom nekem is sokkal élvezhetőbb volt 20-25 fokban sétálni, még akkor is ha néha esett az eső (a cípőmnek annyi). A másik, hogy sokkal több krákogást szipogást köpködést láttam, hallottam. Lehet hogy jobban odafigyeltem? Vagy már őszi bacik kereingenek a levegőben? Ki tudja. Volt egy-két extrán gyomorfordító eset is, de összességében ezt is el lehet viselni (fertőtlenítő kendővel a táskában).

A BARNI!!! Ez aztán a fő atrakció. Mert Shanghai nagyon szép és érdekes és nyűzsgő, de mit érne ez Barnabás nélkül. Összesen szűk két hetet töltöttünk itt, de ez alatt is akkora nagy változások történtek a beszédben a játékokban és mindenben. Igazán csak ezt sajnálom nagyon, hogy lemaradok erről a legcukibb időszakról. Minden alkalommal újra meg kell barátkozni a Nagyival. Igaz nem tart ez sok ideig, de azért mégis…….

Nagyon-nagyon jó volt együtt lenni a gyerekekkel. Nagyon jó volt sétálgatni a folyóparton, a városban és a nagyon csodálatos parkokban. Ezt kéne talán Magyarországra áttelepíteni. Ha vihetnék magammal egy dolgot az a parkok hangulata lenne. Az emberek közvetlensége, hogy táncolnak, énekelnek a parkokban és nagyon mosolygósak. Csodálkoztok, hogy az az egy dolog, amit magammal vinnék miért nem az unokám?  Hát azért mert hamarosan hazalátogatnak 8 hétre.

Már most alig várom.

,