Okra


Okra, bámia, gombó, esetleg ladies` fingers. Ezekre a nevekre hallgat ez a zöldség, amit leginkább Indiában,Afrikában, és az Antillákon fogyasztanak. Időnként természetesen itt is megtalálható, de elég ritkán, ezért is csaptunk le rá legutóbb a zöldségesnél, mikor megláttuk, hiába a relatív magas ára (13Y/jin)

egyben. kb. 10-12 centis darabja

Kissé nyálkás állagú, hasonlóképp mint a cukkini, vagy még inkább mint a yam mikor feldaraboljuk, fura, tapadós lesz a kezünk. Az elkészítését okosan kell megválasztani, mert ha nem jól csinálod (pl. normális hőkezelés nélkül párolod) akkor egy nagy nyálkás trutyi lesz az egész.

így néz ki belül

Lehet párolni, hirtelen kisütni, panírozni, stb.

Peti bepanírozta (ez a kezdőknek ajánlott recept, mert így biztos nem lesz nyálkás, és nem igazán panír, mert a liszt kimarad és nem törekszem arra, hogy mindenhol befedje a bunda), és megsütötte olajban.

sok-sok okra. a magja is ehető

Fincsi lett! Az íze szerintem a patiszonhoz hasolnó.
Mindenesetre máskor is veszünk majd, mert nagyon fincsi! Akkor viszont egy haladó receptet próbálunk majd ki.

sült okra