Meglepetés


Hogy felolduk a kételyeket és a “ha minden igaz” kitételt a tegnapi bejegyzésben…

Ma elmentem a bankba, kivettem 8000RMB-t az összekuporgatott pénzünkből, majd pedig leadtam egy papírfecniért – helyfoglalónak. Hogy hol?

Az óvodában!

Ugyanis még hétfőn telefonáltak a nemzetközi oviból, hogy a várólista elérkezett hozzánk, és szeretnénk-e, ha Barnabás szeptembertől oviba járna. Persze, hogy rávágtam az igent. Aztán még kellett némi egyeztetés persze munkahelyi viszonylatban, de mivel kölcsönösen nagyon rugalmasak vagyunk, sikerült minden elsimítani.

Szóval Barni szeptember 3-tól ovis lesz. Igaz, csak heti 3 napot, de úgy gondolom ez ebben a korban, így, hogy Andi közben itthon van Ricsivel talán még jobb megoldás is, mint az egésznapos-egészhetes ovi. 20 percnyi sétára van csak az óvoda, ráadásul amikor meglátogattuk ez tetszett a legjobban. Az ára már kevésbé, de ezzel a részidős megoldással épp belefértünk a lehetőségekk közé.

Szép és részletes angol-kínai jelentkezési és információs csomagot küldtek. A helyünk most már biztosítva, más teendő nincs, mint elvinni még Barnit orvosi vizsgálatra, megvenni az óvodai egyenruháját (csak kirándulásokhoz), óvodai ágyneműt, összekészíteni az ovis csomagot és augusztus végén részt venni életünk első szülői értekezletén.

Az ovi kétnyelvű, vannak kínai és angol nyelvű napok, de a kínain is kb. 60% kínai – 40% angol a felállás – így mindenképp azt szeretnénk, ha Barni főleg ezeken a napokon járna. Persze ez függ még az Ayi- és az én munkarendemtől is.

Mindenesetre izgalmas idők jönnek 🙂

Az meg már csak hab a tortán, hogy az óvoda mellett találtam egy szabadtéri uszodát, megfizethető áron, gyerekmedencével… hamarosan lehet meglátogatjuk.