Taobao kalandok


Továbbra is imádjuk a taobao-t, vásárlásaink nagy részét itt bonyolítjuk le. Biztosan a kínaiaknak szánt árat kapjuk, alapból legtöbb esetben olcsóbb, mint a boltban venni valamit, házhoz jön reálisan alacsony költésgért (futárdíj általában 6, maximum 10Y).

Már kettes, de hamarosan hármas szintű VIP vevők vagyunk, 190 különféle árut vettünk, 15000yuan értékben (utóbbi egy kicsit ijesztő érték, de tényleg bútortól kezdve az élelmiszerig sok mindent vásárlunk itt). A tapasztalat abszolút pozitív, eddig 2-3 olyan termék volt amivel nem voltunk teljesen megelégedve, és egy esetben bonyolódtunk nagyobb vitába az eladóval.Az is tipikus, hogy ha bármit nem taobao-n akarunk megvenni, megnézzük itt az árakat, és ennek megfelelően alkudozunk a boltban.

Legutóbb két kalapot szerettünk volna venni Andinak a nyaraláshoz – kicsit azonban elhúzódott a válogatás, így csak csütörtök késő délután tudtam megvenni az árut az eladótól. Mivel vasárnap reggel indulunk nyaralni, fontos volt, időben ideérjen – ezért gyorsan felkerestem a beépített chaten az eladót. (ez a gyors kommunikációs lehetőség az egyik nagy előny a külföldi hasonló oldalakhoz képest – a másik a teljesen integrált és biztonságos fizetési rendszer)

Mondta, hogy fél órája ment el a futár, ha kicsit gyorsabbak vagyunk, biztos ideér, így csak 90%-ra tudja garantálni tapasztalatok alapján. (azért elgondolkoztató, hogy 200Ft-ért 24 órán belül vállalja a futárcég a 600km-es szállítást vidékről, háztól-házig, de tényleg, ez megegyezik a mi tapasztalatainkkal is, persze volt, hogy tovább tartott, mint egy nap) Sebaj, belevágtunk, megvettem. Majd jött a kérdés, nem írtam-e el a nevet, mert nem igazán érti mi van vele.

Elmagyaráztam mi a vezetéknevem, mi a keresztnevem, és hogy külföldi vagyok. Erre hatalmas örvendezésben tört ki, mivel én vagyok az első külföldi vásárlója. Aranyos volt, kívántam még neki sok más külföldi vevőt 🙂

Most pedig várjuk a kalapokat…

Sokan élnek amúgy taobao üzletek fenntartásából, vagy használják jövedelemkiegészítésként. Hatalmas az ország, nagy a piac, sok a vevő Nem ritka a családi vállalkozásból indult, nagyra nőtt üzlet ahol már több alkalmazottal rendelkező bolt.

Ez egy kisebb darab, hiszen egyből a tulaj reagált a chat-re. Azért elgondolkodtató a nyitvatartás (azaz munkaidő). Hétfő-péntek 9-21, hétvége 0-24. Vállalnád?