Jaj, úgy élvezem én a strandot…


Budapest fürdőváros. Shanghai kevésbé. Igény sincs nagy rá, mivel a többség nem tud úszni, bár ez már változóban van. Van mutatóba egy-két uszoda/strand, illetve a nagyobb lakóparkokban, szállodákban és edzőtermekben van uszoda.

Nálunk is van a lakóparkban egy kellemes nyitott és egy fedett medence. Utóbbi nem érdekel, előbbi sajnos idén építkezés miatt zárva – és nem is olcsó, fejenként 80Y a belépő. A közeli fitnesszközpontban az éves családi bérlet 3500. Nem olcsó móka, és ráadásul mi inkább csak kóstolgatnánk a dolgot, Barninak mennyire tetszik.

Nemrég a leendő óvodánk sarkában találtam egy kellemes pici uszodát. Szabadtéri, két medencével, egy kb. 25-33 méteres úszómedence (vízmélység 120-180cm), illetve egy kis kerek gyerekmedence. Jegyárnak nem a lakóparkban lakóknak elfogadható 50Y volt megadva, így felkerekedtünk Manka nagyiékkal, hogy egy délutánt itt töltsünk el.

Odaérve kellemes és apróbb kellemetlen meglepetések értek.

Kellemes:

  • 30 fokos a víz. Én ezt szeretem, 28 alatt mindenben vacogok. Amikor 35 fokos a levegő, még a 30 is hűsít 🙂
  • Valami Shanghai-i úszótagsági kártya kiváltásával a belépőjegyünk 30Y volt fejenként, ami abszolút korrekt
  • Este kilencig nyitva az uszi

Kellemetlen:

  • Sok a szúnyog
  • Kötelező az úszósapka. Kettőt vittünk, kettőt vettünk fejenként 10Y-ért.

A hely kellemes, árnyas fák között van, tiszta. A többség gyerekekkel jött, csak páran úsztak fel-alá. Mi is bevetettük magunkat a gyerekmedencébe. Innen a szót átadom a képeknek:

megfelelő felszereléssel készültünk a strandra
A locsolókanna hamar megtöltődött
és mindenki megfelelően meg lett locsolva
A partra kényszerült Ricsi egy idő után elkezdte unni a dolgot
így aztán egy bő óra múlva kimásztunk a vízből.
Kicsit pihegtünk az uszoda előtti hintaágyon
Majd a ledolgozott kalóriákat gyorsan pótoltuk némi sütivel
Csak Ricsi maradt ki már megint. Eljön még a te időd is, Ricsi!

Megyünk még máskor is, elvégre van bérletünk és nemsokára gyakran járunk a környéken 🙂 De viszünk majd úszógumit, mert kaptunk cserébe egy időre egy kínai fiútól a labdánkért cserébe, és Barni nagyon élvezte a lebegést. Meg a strandot úgy általában – azóta is emlegeti, hogy menjünk újra.