Gyerekszoba


Mikor Ricsi megszületett, gondolkoztam rajta, melyik szobában legyen a “helye”. Nyilván a gyerekszoba az ő birodalma is, de eleinte, az esti etetések miatt a mi hálószobánkban landolt a kiságy, a pelenkázóval karöltve.

így Ricsi gyakorlatilag velünk, Barni pedig külön aludt esténként. Ezzel egyidőben megszaporodtak Barnus éjszakai kimászkálásai. Lefektettük, mesét mondtunk, ő pedig különböző indokokkal kimászkált. Pisilni kell, kakilni kell, kérek szépen vizet, ki kell fújni az orrom, nem vagyok álmos, stb.- mindig más magyarázat. Egyszer-kétszer ez rendben is lenne, de volt, hogy egy este 11 alkalommal mentem, mert állítólag pisilni kell. Persze a wc-nél meg nem jön semmi, a bugyija meg pont annyira pisis, hogy ne hagyjam rajta. Én sok bugyit mostam, nála meg így csapódott le a féltékenység. 🙂

Mostanra a helyzet igencsak megromlott, mert már nekem se, Petinek se volt türelme a folytonos kimászkáláshoz. Próbálkoztunk mindennel, nem figyeltünk rá, egyedül kellett mennie, aztán nyugodtak maradtunk és kísérgettük. Egyik se vált be.

Mire tegnap reggel fogtam a kiságyat meg a pelenkázót, és átszállítottam Barnihoz. Gondoltam így jobb lesz, mert nem lesz Barni egyedül, Ricsi már úgyis szinte átalussza az éjszakát. A délutáni alvás volt a kisteszt. Nem mondom hogy jól sikerült. Barni kimászkált (pedig délután nem szokott), Ricsi felébredt rá, és a végén egyikük sem aludt.

Gondoltam hátha este jó lesz. Barni egyébként most azért volt megsértve (bár ezt nem nagyon mutatta), mert a kis szobáján mással is kell osztozni. Folyton hangoztatta, hogy nem akarja a Ricsit a szobába.

Az esti rutinunk egyébként úgy alakult, hogy Barni fél kilenc körül fekszik le, és a kimászkálásnak köszönhetően 10-11 is van, mire végre elalszik, így reggel alig bír felkelni… Ricsi pedig 9 körül eszik még egyet, aztán hajnal 4-5 körül ébred, de néha még felkel korábban is, bár visszaalszik utána egy gyors kaját követően. Szóval Barni ágyban f9-kor. Pipa! Aztán elkezdi a szokásos müsort, de most észreveszem, hogy sokkal élénkebb, és ha nem jön ki, akkor is a szobában motoszkál. Rájöttem, azért, mert a kis éjjelilámpáját közelebb tettem hozzá, mert a pelenkázó miatt nem tudom bedugni. Bingó! Ez a titok nyitja? Megbeszélem Barnival, hogy a lámpát lekapcsolom, mert látom, hogy amiatt nem tud aludni. Kis nyekergés után csendben marad, elfogadja a dolgot, és mire viszem Ricsit lefektetni a kiságyba, addigra már húzza a lóbőrt!

Szuper. Ricsire ébredek 4kor. Megetetem, elmegyek futni, zuhany, visszafekszem, és 7körül kelt Barni.

Remélem a mai esténk is ilyen nyugis lesz!