Pekingi / észak-kínai nevezetes édességféle, szó szerint fordításban “jégcukros lopótök”. A jég-cukor érthető, a lopótök kevésbé, mert tradicionálisan galagonyából készül . Barninak már régóta be volt ígérve a dolog, mert az egyik kínai képeskönyvében van, és nagyon tetszett neki. Esetenként -főleg parkok környékén- Shanghaiban is kapni, de az eredeti lelőhelyén akartuk kipróbálni. Tradicionálisan galagonya nyárson, cukormázzal, de Barni az eperért eped, így epreset vettünk, bár volt mindenféle gyümölcs, kiwi, ananász, mangó, stb. is. Mi is most tudtuk meg, hogy a hagyományos az galagonyából van (almának tűnt) és így már bánjuk, hogy nem olyat vettünk.
Hát semmi extra ez se. Nem mondom, finom volt, de nem egy különleges édesség. A nagy részét mondjuk én ettem, mert szerettem volna, ha Barni alszik éjszaka, nem pedig randalírozik a sok cukor miatt. A maradékot eltettük neki a hütöbe, amiről aztán reggelre leolvadt a cukor. 😀
így néz ki:
és így nyammog rajta Barni – illetve nagyrészt szopogatta a cukrot inkább: