Húsvét – első felvonás


Mivel Peti húsvét hétfőn dolgozott (ez ugye itt nem ünnepnap), így vasárnapra pakoltuk az összes ehhez kötődő programot. Délelőtt tojást festettünk, szápen elővettem az alkoholos filceket amiket Peti ügyesen beszerzett, meg a körömlakkjaimat, és kezdetét vette a móka. Tojásfestéket nem igen láttam még itt a húsvéti időszak közeledtével se, na meg nem is vagyok gyakorlott tojásfestő. Szerintem évek óta most először dekoráltam tojást, mert most már Barni is abban a korban van, hogy élvezni tudja az ilyesmit. 🙂 Barni nagyon édes volt, ahogy koncentrált, hogy szépen “megfesse” a tojásokat, közben pedig irányította Manka nagyit, hogy miket is fessen a tojásra. A tojások kifújásával nem vacakoltunk, inkább megfőztem festés előtt, úgy legalább felhasználható később, és nem kell féltve őrizgetni, nehogy széttörjön.

IMG_2282

A tojásfestés végeztével mindenkinek csupa lakk, meg filcnyom volt a mancsa, de sebaj, majd lekopik alapon, nem nagyon foglalkoztunk vele.

Én ezután gyorsan összepakoltam a lufikat, meg a húsvéti nyuszi ajándékait és lementem a kertbe. Barninak kérdezte hova megyek, mondtam, hogy a Húsvéti Nyuszival van találkozóm és sietek, hogy el ne késsek.

Szaladtam is le, hogy időben visszaérjünk majd. Nem sokan sétálgattak lent, mert közeledett az ebédidő, így csak két család bámult meg, azok is diszkréten csak, mert szerintem setették milyen alkalomból fújok fel lufikat a parkban. 🙂 Miután majdnem elkészültem, hívtam is Petit, hogy jöhetnek lefele. Kis idő múlva megjelent a csapat, és Barni igen lelkes volt lufikeresésben. De ezt láthattátok a videón is. 🙂

IMG_2307

Otthon aztán egy finom ebéd után aludni tértek a fiúk. Csodák csodájára szépen el is aludtak, nem volt semmi kimászkálás. Fél háromkor pedig felébresztettük Barnit, hiszen mentek locsolkodni Petivel ! 🙂 Erről majd írok amint nem 10 órát dolgozok naponta…

Itt az összes kép, mert több is van ám: