Maracuja, passion fruit


Régóta tervbe volt, hogy kipróbálok valami új gyümölcsöt, de sajnos nagyjából kimerítettem már a Shanghaiban fellelhető “készletet”, szóval nagyon megörültem, mikor az utamba akadt ez a kellemes kis gyümölcs.

 

IMG_8653

Még sosem ettem ilyet, maximum egy-két süti alkotóelemeként találkoztam vele cukrászdákban, de azért ez nem az igazi. Kicsit utánanéztem mi fán terem. Kérem szépen ez a gyümölcs a golgotavirág nevü növény termése. Ilyen virágot drága nagymamámnak adtam Kínába költözésünk előtt, hogy el ne pusztuljon. Mama ugyanis számomra a legmegbízhatóbb virágápoló! 🙂 Mindig panaszkodik is, hogy a gyönyörü virágai, amiket hoz, csak egy napig nyílnak, másnap már nem tud bennük gyönyörködni, de azt még sose újságolta, hogy tojás méretü lila gyümölcsöt termett volna. 🙂 Úgyhogy ezennel felhatalmazom, hogy ha ez valaha is megtörténik, bátran vágja ketté, kanalazza ki, így élvezve a gyümölcs magokban gazdag húsát!

Igen drága volt mondjuk a boltban ( 32 yuan volt egy darab), de kipróbálásnak, egyszer belefér. Azt mondják, jó ráncos héjjút kell venni, mert az az érett. Én persze ezt nem tudtam. Aztán itthon szépen felvágatam. A húsa sárga, benne sürün fekete magocskák -ezek mind ehetők. Az illata isteni, kicsit mandarin, kicsit mangó, kicsit ananász. íze az egresére emlékeztet főleg, de igazából semmivel sem lehet összehasonlítani. Finomnak finom, enném is ha nem lenne itt ilyen ritkaság, mert akkor gondolom az ára is kedvezőbb lenne, de nem az. Megmarad hát egyszeri élménynek. Legalábbis egyelőre.

IMG_8654