Ünnepi tűzijáték


Az ünnepi héten mindig van tüzijáték a Century Parkban. Honlapjukon megtekinthető természetesen a tüzijáték időpontja, amiből idén három is volt. Szept. 30, Okt. 3 és Okt. 6. (A 6-ai persze a tájfun miatt elmaradt, pár nappal később tartották meg)

Regináéknak az utcánk másik végén a parkra néző, panorámás lakásuk van a huszonharmadik emeleten, így voltak olyan rendesek, hogy meghívtak minket csütörtök estére vacsira, tüzijátékbambulásra.

IMAG1025

Gyalogosan mentünk át hozzájuk és a park környékén érezhetően megnőtt a népsürüség. Mindenhol emberek ettek, mozogtak, tülekedtek. Gondolom megtömték a hasukat a tüzijáték előtt ők is. Ki-ki pénztárcájához mérten. (Ha már pénztárca, az egy órás!!! tűzijátékra az ülőjegy 260Y az álló 80Y) Volt aki étteremben, volt aki helyi kifőzdékben és végül volt aki csak a kis gőzölt batyukat engedte meg magának (abból viszont rengeteget). Belegondolni is szörnyü, mi lehetett bent a parkban. A vendéglátósoknak mondjuk biztos hatalmas üzlet az ünnepi hét, meg bármi olyan esemény, amikor az emberek utaznak. Mi azért örültünk hogy sikeresen átverekedtük magunkat a tömegen és végre megérkeztünk Regináékhoz.

Isteni finom kajákat ettünk és nagyon jól éreztük magunkat. A gyerekek különösen élvezték az elsötétített lakást és mind az ablakra tapadva, sikongatva örömködött, valahányszor fellőttek egy rakétát – úgy 15 percig, aztán megunták és inkább a szobában játszottak. Úgy 30 perc után mi is, sok ez az egy óra, de hát a kínaiak már megint nem ismernek mértéket. 🙂

 

IMAG1029

IMAG1030

Sajnos a fényképezőgépet otthon hagytuk, így csak a telefonommal sikerült néhány gyengébb felvételt készítenem, de a videók nem is lettek olyan rosszak.

A tüzijáték minden alkalommal 19:30-tól 20:30-ig tartott. A rakétákat jól “megkomponálva” lövik fel, mintha egy színdarab lenne, mindegyikhez egy-egy külföldi cssapatot kérnek fel komponálni: az elsőt malajziaiak, a másodikat (amit láttunk) ausztrálok, a harmadikat németek segédletével rakták össze. A végefelé sok a mintákat formázó tüzijáték (ezt nem tudom, hogy csinálják??), volt vörös csillag alakzat, illetve szivecskék, mosolygós fejek is az égen. 🙂

A tüzijáték végetértével még hagytuk a fiúkat picit játszani, aztán összekészültünk és hazamentünk, hogy ne csússzon nagyon el a nap.