Vége a nyárnak


A következőkben a shanghai-i időjárásról adunk jelentést, hogy ne csak ti sírjatok otthon, hogy milyen rossz az idő! 🙂

Múlt héten a tájfun elvonultával visszatért a nyár Shanghaiba Na nem mintha nagyon elment volna, 20 foknál hidegebb még nem volt este sem, de  a tájfun után visszajött a nappali 30+ és esti 25. Előkerültek a rövid sortok és az ujjatlan felsők a szekrényből, némely napokon pedig rendesen izzadtunk, este sem kellett kardigán vagy hosszúnadrág. Szóval kellemes volt nagyon, kezdtem is örülni, hogy na majd akkor felveszem ezt vagy azt a ruhát. Aztán be kellett látnom a hét elején, hogy a tervezett rucik meg kell hogy várják a következő nyarat. Míg Petiéknek a teambuildingen gyönyörü idő jutott a Shanghai melletti szigeteken, azalatt mi se panaszkodtunk a napsütésre. Hétfőn aztán jött a lehülés.

Őrült nagy szél volt, úgyhogy gyorsan elő is kerestem a kendőket, sálakat, sapkákat a gyerekeknek. Ricsinek a nagy szélben még a könnye is kicsordult. Trükkös dolog ám ez a párartalom mert a meleget melegebbnek érzed, de a hideget hidegebbnek – így hiába volt még 16 fok körül a hőmérséklet reggel, jóval kevesebbnek lehetett érezni.

 Rámtört a nosztalgia is, mert Ricsi pont abban a méretben van most, mint Barni volt mikor kiköltöztünk. (És akkor márciusban is hasonló volt az időjárás, mint az elmúlt pár napban.) Hiába, rohan az idő. Kárpótol ellenben a cuki macifüles sapka, ami most átkerült Ricsi kobakjára. Barninak persze be kellett szerezni egyet, így gyorsan elmentünk sapkát venni és ha már ott voltunk, bevásároltunk zoknikból is, mert mindkét fiú lába nő mint a gomba. Ricsinek cipő is kellett.

IMG_8908

Szépen kiköltekeztük hát magunkat, de felkészültünk az őszre! 🙂

A szél szépen átfújta a várost, nyomában friss levegőt hagyott. Kezdetét vette hát az ősz. Sokáig nem tart, pár hét és itt a tél. A tavasz és az ősz itt már csak ilyen. Rövid.

A fürdőszobába reggelente már nem esik olyan jól kimenni, mert hideg van és lassan a wc-ülőkére is rákerülnek a melegítőhuzatok, a rövid pizsamákat felváltották a hosszúak, a szandálokat, papucsokat elpakoltam. Az utcában a fákon kezdenek sárgulni a falevelek – már a nem örökzöldeken. Igazi őszi hangulat érkezett.

IMG_8669

 

Miközben hullanak a falevelek, közben azért még pár más bioritmusú növény virágba borul…

IMG_8891

A telet viszont nagyon nem várom, főleg, mert be kell majd kapcsolni a légkondit, meg mert rossz lesz a levegő, stb. De most, akármilyen hideg lesz is az ősz (jövőhéttől még 8 fokot esik a hőmérséklet este, szerencsére a nappali marad), addig kiélvezem, hogy hüvös van ugyan, de szép az idő és az adottságokhoz képest friss a levegő. Ilyenkor nagyon Szeretem Shanghait, de azért picit hiányzik a budapesti ősz-bármennyire is “nyafogtok” otthon-, mert évek óta nem láttam.