Malaysian airlines katasztrófa


Gondolom otthon is hallani róla, hogy egy Kuala Lumpur-ból Pekingbe tartó Malaysian Airlines repülő a múlt hét végén eltűnt. Aki nem hallott volna róla, annak itt egy cikk: http://cink.hu/hova-tunhetett-a-malajziai-boeing-777-es-1539810222

Nem lezuhant, nem felrobbantották – egyszerűen eltűnt, az egyik pillanatban még volt vele kapcsolat, a másikban nem. Egyelőre semmit nem tudni róla. Az mindenesetre gyanús, hogy két utas is lopott útlevéllel ült a gépen, de legalább annyira különös, hogy két napnyi keresgélés után sem találták még meg a lezuhant repülőt (valahol Vietnam és Kína határában a tenger fölött szakadt meg a kapcsolat. Olajfoltot találtak a tengeren, de roncsot, repülődarabokat semmilyet.

Gyanakodnak terrorizmusra is az ellopott útlevelek miatt és mert állítólag a gép vissza akart fordulni, de ennek a verzónak ellentmond az,  hogy a gépen szinte csak kínaiak ültek, Malajzia pedig muzulmán ország. Ha pedig műszaki hiba történt, akkor felettébb különös, hogy bármilyen vész- vagy hibajelzés nélkül egyszerre csak megszakadt a kapcsolat.  Többen már a Lost című kultikus tévésorozat eseményeit vélik felfedezni a történtekben.

Az esettel kapcsoaltos személyes érintettség részünkről annyi, hogy három hét múlva repülök Indiába Kuala Lumpuron át ugyanezzel a légitársasággal. Szerintem felesleges aggódni, ez két dolgot jelent. A jó, hogy statisztikailag még kisebb esélyem lesz arra, hogy bármi bajom történik, a rossz az, hogy valószínüleg Kuala Lumpur-ban erősen szigorítanak majd a biztonsági ellenőrzésen, így lehet nem lesz lehetőségem benézni a városba a 6.5 órás átszállásom alatt.