Nevenincs étterem


Kicsit el vagyunk maradva a blogolással, ebben az étteremben három hete voltunk… talán jobb is lenne elfeledkezni róla, mert nagy mellényúlás volt. Így nem is bánom, hogy nem emlékszem a nevére.

Szokás szerint a Meihua utca végében garázdálkodtunk, mert itt több tucat középkategóriás étterem van egymás hegyén-hátán. Kétszer végigsétáltunk előttünk, majd erre a helyre esett a választásunk, ami dél-kínai specialitásokat hirdetett, főleg pácolt húsokat (ablakban lógó kacsa és társai). Egyszerű, relatív tiszta berendezés, viszonylag kevés vendég.

Az elején jónak tűnt, rendeltünk és vártunk…

P1000406

Korianderes-chilis uborka: az uborka se volt friss, és nyakon is öntötték ízfokozóval. Azért ehető volt. 2/5.

Brokkoli: natúr, nem lehet elrontani, de lehet belőle finomat is csinálni így ez csak 2/5.  A fiúk azért ették.

P1000407

Korianderes-szójaszószos tofu száznapos tojással. No ez értékelhetetlen volt. Íztelen, illetve nem is íztelen, hanem mellékíze volt, más nem. A tojás se volt jó, pedig szeretjük. 0/5 – plusz pont, hogy láttak nem ízlett, így nem kellett kifizetnünk.

P1000408

Lótuszgyökér más zöldségekkel – megint csak jellegtelen, mintha csak egy budapesti kínai gyorsétteremben rendeltük volna ( már ha ott adnának lótuszgyökeret). Azért ehető volt. 2/5.

P1000413

Bambuszrügy pácolt sertéshússal – az egyetlen pozitív a rendelt ételek közül, csak a szósz nem volt rajta az igazi. A husi kifejezetten jó volt, de semmi maradandó. 3/5.

P1000414

Lehet csak mi rendeltünk rosszul, de minden étel elég gyenge volt, a fiúk is rettetentesen viselkedtek, ráadásul ennyi pénzért (160Y) már sokkal jobbakat lehet enni még itt a belvárosban szélén is. Nem ajánlott kategória.

P1000412