Számmisztika


Ma utánaszámoltam hány napot töltünk még Kínában. Ötvennyolcat. De abból még nyolcat a Fülöp-szigeteken, így ténylegesen 50 marad. Hát nem sok. De mihez képest?

Közel négy éve, pontosan 1320 napja szálltunk le azzal a bizonyos három bőrönddel Shanghaiban. Azóta (Hongkongot kivéve, de ugye elvégre Hongkong is Kína :)) egyszer sem voltunk Kínán kívül, még nyaralni sem, kizárólag hazalátogatási céllal hagytuk el az orszégot. Meg volt még az én indiai üzleti utam, de az nem számít, mert a család itt volt Kínában.

Mondjuk szerencsére elég sokat és gyakran voltunk otthon. De nem mindig… A leghosszabb Kínában töltött folyamatos napjaink száma 305 volt, 2012 február 7-től 2012 december 6-ig. Azért az hosszú volt…

De mennyit is voltunk otthon pontosan? Pontosan ötször utaztunk, az elején évente, utána évente kétszer. A legrövidebb hazalátogatás 36 napos volt, a leghosszabb 97. A repülésekkel töltött napokat is beleértve összesen 307 napot – tehát majdnem egy teljes évet a közel négyből és összesen több időt, mint amennyi a leghosszabb egy huzamban itt tartózkodásunk napjainak száma volt. Azért így könnyebb volt kibírni nem?

Számomra a legérdekesebb, hogy amikor visszatértünk idén október elsején erre az utolsó körre Kínában, arra a napra esett az ezredik Kínában töltött napunk. És most már csak 50 van… Kicsit sírunk, főleg mert a jelen állás szerint a közeljövőben, várhatóan még én se utazok errefelé majd, nemhogy Andi és a fiúk, tehát afféle igazi nagy elszakadás leszez, de közben azért kicsit mosolygunk is pakolás közben. És pakolunk sok mindent amit majd emlékeztet minket az itteni életünkre.

Megpróbálok az ilyen hazaszállítandó tárgyakról egy 20-25 részes kis sorozatot összerakni. Drukkoljatok.  🙂