Masszázs – másképp


Íme Andi első igazi kínai masszázsának rövid története:

Adtak egy papucsot, elköszöntem Petitől, és Barnustól, és bevezettek egy szobába. Kellemes világítás, és két óriási, puha karfával megáldott puha fotel. Szemben a fotelekkel lábtartó puff, a masszírozó hölgynek egy kis sámli. A lány int, hogy jöjjek, a fotel és a puff között egy dézsa, mutat, hogy oda rakjam bele a lábam. Bátran beleállok. Tűzforró! Látja rajtam, hogy talán meleg lesz, de abban a pillanatban már nem is éget annyira, így intek, hogy hagyja.

Átültet a puffra, fog egy kendőt, és a vállamra teríti. Elkezdi nyomkodni a vállam, aztán a nyakam. Utána vissza a fotelba. Még a vízben ledörzsöli, megmossa a lábam, majd megtörölgeti. Ezután mindkét lábam bedörzsöli gyógynövényes olajjal, majd bebugyolálja az egyiket egy kendőbe, hogy ne fázzon. Elkezdi masszírozni a talpamat. Erősen, de nem fájdalmasan. Néha lehetne egy árnyalattal gyengébb, de jólesik. Időnként pontokat nyomkod. Majdnem elalszom. Aztán a vádlim kezdi el masszírozni. Itt csikis vagyok. Nevet, de tovább folytatja. Visszatér a lábfejemre, végső döfésként kiropogtatja a lábujjaimat. Isteni. Letakarja a kendővel a lábfejemet, kimegy.

Visszajön két nedves kendővel. Látom, hogy forró, alig tudja megfogni. Kicsit hűti, aztán rátekeri a lábamra. Kellemes. Megtörölgeti vele a lábamat, hogy ne csússzon az olajtól, aztán a száraz törölközővel is megtörli. Visszaveszem a papucsot, és mutatja az utat a másik helyiségbe.

Térdmagasságban ágy. A leányzó hoz egy fidres-fodros pizsamát, felveszem, aztán visszajön, rám terít egy lepedőt, és elkezd gyúrni. Nagyon furcsa hogy itt szinte sohasem érnek a bőrödhöz masszázs közben (max. talpmasszázsnál), mégsem húzzák az ember bőrét, vagy ilyesmi. Más a technikájuk. Inkább nyomkodnak, mint simogatnak vagy gyúrnak, de viszont azt jó erősen. Megint csak fent kezdte, a vállaimnál, és haladt lefelé. Időnként azt éreztem, olyan erővel nyomkod ez a pöttöm lány, hogy attól fog görcs állni a nyakamba, de szép lassan az összes csomót kipasszírozta az izmaim közül, és bár a vége felé úgy éreztem magam, mint egy palacsinta, mikor felkeltem az ágyról a masszázs végén, nagyon könnyűnek, és kellemesen pilledtnek éreztem magam. Megköszöntem a masszázst, a lány elment, én meg lementem fizetni. Nagyon jó élmény volt, ide még visszajövünk. Aki viszont az otthoni svéd masszázshoz szokott, és az erős kezeket nem kedveli, annak semmiképp nem ajánlom ezt a fajta kikapcsolódást.

Peti kiegészít:  Andi 45-45perces talp + testmasszázst kért, én pár órával korábban 60 perces testmasszázson voltam ugyanitt. Az a helyzet, hogy a 60 perc nekem frissítő masszázsnak sok, annak viszont kevés, hogy a katasztrofális állapotban levő hátam (rossz helyen van a vállam, összegyűlt stresszpontok, stb.) teljesen rendbe hozzák. Nekem sokkal jobban bejön amúgy a kínai/thai masszázs, mint a többi, itt nem kikapcsolódás az ágyon/földön feküdni, hanem igazi küzdelem: van, hogy kellemes, néha kicsit fáj, néha ordítani tudnék, néha hányingerem van, néha pedig olyan dolgokat csinálnak a testemmel pár pont megnyomásával, hogy leesik az állam. És az egészet két dologért éri meg végigcsinálni: egyrészt azért a pillanatért, amikor vége van és felülsz az ágyon, mintha az összes teher lekerülne rólad és lebegsz a föld felett. A másik pedig ugyanez a lebegés enyhébb kivitelben, ami általában estig, jobb esetben akár 24 órán át is eltart – most nekem ez az utóbbi kimaradt, mert mire kimentem az utcára, már fájt a vállam, ahogy állt vissza a megszokott, rossz pozícióba. Tanulság: Vagy gyakrabban kell járnom, vagy 90 percet kell kérnem. Nem volt amúgy kifejezetten olcsó hely, helyi viszonylatban közepesnek mondható (1 óra 2800Ft, az utcában máshol láttam 2000-ért is, de van szintén nem messze 10000Ft-ért is, ami ugye már otthoni árszint. Ha 1700Ft-nál olcsóbbat akarok itt Shanghaiban, akkor már az igényekből  le kell adni egy kicsit..), de ha figyelembe vesszük, hogy nekem ebben negyed óra kínai nyelvgyakorlás is benne volt, akkor nem rossz ajánlat még ez se.