A Barnimobil


Mindenki ismeri ugye azokat a kis műanyag hintázó állatokat/repülőket/autókat/lovakat, amibe beleülnek a kisfiúk/kislányok, a szülők bedobnak egy százast, és aztán élvezettel hintázik előre-hátra a baba?

No hát ezek itt is nagyon népszerűek, lépten-nyomon találhatók, szinte minden sarkon és van egy hatalmas előnyük, nem száz forintos kell bele, hanem csak 1yuan. Van itt is egy a ház előtt a sarkon, Barni imádja, heti 2-3x be kell ültetni.

Viszont elég fura szerzet. Körülírom, aztán a végén a tovább gombra kattintva ott lesz a kép, mindenki megnézheti, mennyire jó a képzelőereje…

Tehát… Lent vagyunk a sarkon. A háttérben elegáns lakópark (itt lakunk) átellenben fitnessz-klub, a sarkon bank és japán célközönségnek elegáns és drága közért. Előtte áll a kedvenc zöldséges házaspárunk KAMA típusú kék teherautója, tele finom gyümölccsel. Kicsit arrébb egy kis ajtónál egy kis közért nyílik, mellette lépcső ami a nyelviskolába vezet az emeletre. Az ajtó előtt kalóz DVD árus árulja portékáját banános dobozokból. A dobozok mellett, de még a rozsdás láncú bicikli előtt pedig ott áll… AZ.

Egy színes kisautó belül vörös paddal, az orrán egy kis koalamacit ölelgető koalával, felette piros festékkel ráfújt OK felirat. Alatta azonosíthatatlan eredetű kosz a kövön. A gépből egy hanyagul kivezett elektromos kábel van elvezetve a DVD-s dobozok mögött, ami egy hosszabbítóba csatlakozik félig a levegőben lógva a bejáratnál.

Barni bepattan, kezében az 1Y-es érme. Megmarkolja a kormányt (mert a koalának kormánya is van) segítek neki bedobni a pénzt, megnyomom alatta a kis gombot, és a szörny életre kel…

Előre-hátra hintázni kezd, a hosszabbító diszkréten leng a levegőben, ahogy a kábel rángatja. A monitor Barni előtt életre kel, karácsonyi témájú képek forognak rajta körbe-körbe. Közben a kellemesnél kissé nagyobb hangerővel kínai gyerekdalok szólnak a gépben levő hangszóróból…

Barni imádja, vigyorog és rángatja a kormányt, mutogat a monitorra. Aztán eszébe jut, hogy van még egy nyomogatható gomb is – megnyomja, és jó hangosan egymást váltva lézernyaláb, pisztolylövés és telefoncsörgés hangja hagyja el a koala hangszóróját, kellemesen keveredve a gyerekdallal.

Aztán végül lejár az idő, a zene elhallgat, majd  a kormányos, lézerpisztolyos koala elmegy a hóval belepett karácsonyi tájat. Barni pedig vagy elégedetten kiszáll a kocsiból és szalad a zöldségesekhez pakolni a mérlegre, vagy nyafog, hogy még egy kört szeretne menni.

Na elképzelte mindenki? Így néz ki: