Nanji sziget 4. nap délután – a kikötőben

zaqrack Posted in Utazás
2

(ott tartottunk, hogy egy kiadós megázás és ebéd után, a szigeten rekedve lefeküdtünk aludni…)

Fél kettőkor, nem sok alvás után egy busz dudálására keltem. Szerencsére csak én, a többiek aludtak tovább. Gondoltam kimegyek olvasni a partra, hiszen elállt az eső (bár borús, párás idő maradt utána), a délutáni tervünk az volt, hogy együtt bemegyünk a kikötőbe.Megkérdeztem a recepción a csajszit, megy-e busz délután a kikötőbe. Mondta, hogy délután nem, még most lesz egy. Kérdeztem gyalog be tudunk-e menni, mondta, hogy nagyon messze van, jobb busszal. Így hát úgy döntöttem akkor bemegyek egyedül, mert gyümölcsre szükségünk van.

Vártam a buszt a “főtéren”, 2:20-kor meg is jött, nem a szokásos nagyobb, hanem egy apró minibusz. Öt másik kínai volt az útitársam nagy dobozokkal és csomagokkal – ők is a kikötőbe mentek. A “nagyon hosszú út” körülbelül három kilométert jelentett a tenger partján.

Beszélgettem az útitársakkal, ki honnan jött, mióta van a szigeten, stb. A kikötő előtt pár száz méterrel ragyogó napsütés fogadott – pont ekkor értünk a beszélgetésben arra a pontra, hogy hova mennek: “Hogyhogy hova, a kikötőbe, hajóval Rui’An-ba.” – szólt a válasz.

Gondolom látni kellett volna az arcomat – én persze nem láttam, talán jobb is.

More »

Mar megint egy…

zaqrack Posted in Hétköznapok
2

image

Irany a piac

zaqrack Posted in Hétköznapok
2

image