Rólunk


Miről is szól ez a blog?

Adott egy bevallottan Kína-mániás fiatalember (ez én lennék), aki úgy-ahogy beszél kínaiul, és rajong a kínai kultúráért (meg főleg az ételekért). Tanultam nyelviskolában kb. két évig, és 2008-ban többször is jártam Kína ülönböző részein üzleti úton, de hát ez ugye más, mint Kínábaan élni.

2010 novemberében eldőlt, hogy kiküldetésre mehetünk Shanghaiba. Rövid készülődés után 2011 március elején nyakamba vettem másfél éves Barnabás fiamat, gyönyörűséges feleségemet – Andit,  egy jó nagy adag felelősséget és  nekivágtunk.

Másfél – két évet terveztünk eltölteni a világ egyik legnagyobb és legérdekesebb városában. Én eközben beindítottam egy céget, Barnabás játszik – tanul – eszik – alszik, Andi pedig élvezi az életet, és gondoskodik arról, hogy itt is egy otthonban élhessünk, ne pedig csak egy bérelt lakásban. Időközben Ricsi fiunk is megszületett.

A másfél évből végül három és fél év lett, 2014 decemberében költöztünk vissza Budapestre. Ennek a kalandokkal teli három és fél évnek a krónikája ez a blog, egy olyan Kínáról, ami azóta már teljesen megváltozott

Kellemes olvasgatást!