Időjárás


Én nem tudom mi történt… Március közepe táján az átlagos időjárás Shanghaiban 7-15fok. Ezt úgy kell érteni, hogy nincs hidegebb még este sem, mint 7 fok, nappal átlagosan 15 fok van – de előfordul nem is ritkán, hogy 18-20 fokot is mérnék.

Idén pedig hetek óta csak 3-10 fok van, vagy még hidegebb. Esténként lehűl, és nappal sincs az a kifejezett meleg. Ráadásul talán egy hete ma sütött ki először a nap pár órára. És a következő hétre se mondanak jobbat, sőt, esténként állítolag akár 0 fokig is lehűlhet az idő. Remélem hamarosan azért rendeződik a helyzet, különben úgy járunk, hogy idén csak két évszak lesz: tél és nyár.

Jövő hét közepére megint nagyobb esőket mondanak – ez jelen esetben azért jó hír, mert ez ilyenkor általában a melegebb levegőt hozza – estére 5, nappalra 10 fokot jósolnak – de ez még mindig kevesebb, mint a megszokott.

Szóval jöhetne már a tavasz…

Kapcsolódó hír: a februári villanyszámla 950Y volt (33000Ft). OK, ebben benne van a lakás fűtése is légkondival, 21-22 fokra.  De tekintve, hogy csak 9-én érkeztünk haza, ez kb 3 heti mennyiség mindössze.

1 kWh áram mifelénk nappal 22Ft, este 12. Nem akarok belegondolni, otthoni árakon mennyibe kerülne a légkondis fűtés – persze otthon nincs is egész falnyi üvegfelület a szobán, meg fél centis rés a bezárt ablakok mellett… Arról nem is beszélve, hogy a fürfdőszobában csak este fűtünk be (két fala az utcára “nyílik”, így ott nappal meglátszik a leheletem.