Születésnap


Barni szülinapja miatt már tavasz elején elkezdtem aggódni, mert tudtam, hogy nem sok családos magyar marad itt a nyárra, és nem biztos hogy visszaérnek a nagy napra.

Barni kedvence, Brúnó is hazament, de Manka nagyiék legalább itt voltak, így gy döntöttünk, lesznek ahányan lesznek,  megszerveztük a szülinapi zsúrt.

Én sütöttem fánkot, almás pitét, szilvás pitét, takarítottam, és elrámoltam a törékenyebb dolgokat, eközben még mindig rengeteg volt a mosni-és vasalnivaló. Manka nagyi sokat segített.  Peti intézte a bevásárlást, a tortabeszerzést, hozott lufikat, amik még azóta is szállingóznak a lakásban, és időről időre pukkadoznak. Gyertyát nem sikerült a közelben találni, de még jó, hogy megtartottam a tavalyi, hongkongi útról azt a pár gyertyát, amit akkor használtunk.

IMG_7975

Háromra volt meghirdetve a buli, de mindenki 4 körül érkezett, ami nem is volt gond, mivel Barni aznap elég sokáig aludt, négy előtt pár perccel kelt fel.

Én azt gondoltam, alig jön el valaki, mert volt, aki előző nap délután érkezett vissza Shanghaiba, és nem ígérte biztosra a megjelenést, de végül ők is eljöttek, simán megtelt a nappali. Jót beszélgettünk, és a gyerekek is jót játszottak. Gyarapodott Barni mesefilm-kollekciója három DVD-nyi Frakkal, a LEGO kollekció egy vonattal és az autóknak is van már autópálya, meg parkoló. Persze az otthonról küldött ajándékok is előkerültek – már amit nem kapott meg korábban. Ezúton szeretnénk megköszönni mindenkinek, aki  írt Barniank, mindenki levelét felolvastam neki, és ő csak azt mondta: Három éves vagyok! És közben mutatta a kezén az ötöt! 🙂 Valamint közölte, hogy jó lenne már hét évesnek lenni. 🙂 Azt hiszem hamar eljön az az idő is, ugyanúgy, ahogy ez a három elrepült.

Köszönjük a rokonságnak a szép ajándékokat, nagy sikere volt a mágneses-építkezős könyvnek, A tűz a szervizben is párszor elolvasásra került, és a társast is kezdi élvezni. 🙂

A torta, és a többi finomság majdnem mind elfogyott, és azt hiszem mindenki jól érezte magát. A gyertyafújás különösen tetszett, sőt! Barni barátja, Milán is beszállt, és versenyt fújtak! Nagyon klassz volt, reméljük jövőre már ti is ott lehettek a negyediken (jövő nyáron jó eséllyel otthon leszünk).

Sok kép nem készült, de íme: