Kihalt minden


Elhagytuk Kínát.

Na jó nem is, de olyan érzés volt tegnap este lemenni az utcára. Egyrészt eltűnt (hazautazott) minden szaki, futár, szelektív szemétgyűjtő, utcai árus, ingatlanos, még az őrök is kevesebben vannak a kapuban. Másrészt a lakók jó kétharmada is elment. Aki vidéken született az oda, aki nem, az a szülőkhöz, aki meg külföldi az javarészt nyaralni Dél-Ázisába. Persze azért minden nem állt le, de legalább olyan kihalt volt a környék, mint Budapest belvárosa hétköznap este 😉

Mivel a hó is esett -sőt, az autókon és a füvön meg is maradt-, ezért vacsi előtt leszaladtunk a fiúkkal kicsit játszani. Ez felerősítette az ünnep hatását, hiszen a hóesésben egy igaz Shanghai-lakó ki nem mozdul, hiszen “esik a hó” – konkrétan rajtunk kívül csak külföldieket láttunk abban a negyed órában, amíg lenn voltunk. Meg egy cicát, illetve egy medvét – illetve egy macifüles kabátban sétálgató lányt. Bevásároltunk a boltban immár sokadszorra – a kisboltok egy hétre bezárnak, a nagyobbak csak 1-2 napra, most már tele van a hűtő dugig. Jöhetnek az ünnepek.

IMG_1367

Amúgy elég hideg van, illetve annyira nem is, csak -2 fok, de a magas 85% feletti páratartalom és szél miatt sokkal hidegebbnek érzi az ember. A levegő tiszta, nyugi van – még két napig (remélem), aztán beindul a nonstop petárdázás… Reméljük a levegő is felmelegszik +4 fok fölé, mert így eléggé erőlködik a légkondi, hogy melegen tartsa a lakást.

Mindenesetre jó volt a hóban játszani picit:


IMG_1371 IMG_1376 IMG_1378

Persze hivatalosan ma, pénteken még munkanap van – de csak délután dolgozok, délelőtt oviban voltunk Barnival. Majd írunk róla amint tudunk.